Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Πέρα από τις λεπτομέρειες, τις πραγματογνωμοσύνες, και τις αποφάνσεις της ιατροδικαστικής, ο θάνατος του Θανάση Καναούτη, που σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα τρόλεϊ στην προσπάθεια του να ξεφύγει τον έλεγχο των εισιτηρίων για 1,40 ευρώ είναι μια δολοφονία... 

Μια ακόμη δολοφονία, τραγική, αποτρόπαια, που έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες άλλες που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια της έμμεσης, αλλά συστηματικής οικονομικής γενοκτονίας που έχει επιβάλει ο Γερμανός ηγεμόνας στη χώρα μας.

Ηθικοί αυτουργοί, που φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για μια κατάσταση όπου ζωές νέων ανθρώπων χάνονται για ένα εισιτήριο στο τρόλευ, είναι οι μεταμοντέρνοι κατακτητές και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, οι οποίοι μάλιστα... 


Έχουν το θράσος να αποκαλούν σαξές στόρυ (success story) την καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας..
Δυστυχώς, η δολοφονία του Θανάση Καναούτη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ούτε απλώς σύμπτωμα μιας ‘κυβερνητικής πολιτικής’ όπως θέλει να παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, για να περιορίσει το ζήτημα σε στοιχείο της διαρκούς προεκλογικής διαμάχης που προκαλεί η μόνιμη πολιτική αστάθεια της χώρας.

Ο Θανάσης Καναούτης είναι θύμα ενός αόρατου πολέμου, που συντελείται καθημερινά στη και που στόχο έχει την μεταβολή της χώρας σε χώρο, του λαού σε μάζα σκλάβων.
Ο θάνατός του, συμβολίζει την απόλυτη ένδεια ελπίδας και προοπτικής που κυριαρχεί στην σημερινή αποικία χρέους που θέλει να λέγεται ελληνικό κράτος. Αυτό είναι το σαξές στόρυ του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη  Βενιζέλου: Ότι σήμερα, αν είσαι 19 χρονώ σε αυτόν τον τόπο, και αν δεν έχεις τα ταξικά-μορφωτικά φόντα για να δραπετεύσεις στην Γερμανία ή στις άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου θα σταδιοδρομήσεις ως μέτοικος, πειθήνιος καταναλωτής και εργαζόμενος, μπορείς να γίνεις άνεργος, γκαρσόνι –ή να πεθάνεις στο τρόλεϊ για ένα εισιτήριο.

Το δίλημμα έχει τεθεί, ότι και να λένε τα μηδενικά που παριστάνουν το κατεστημένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ή απλώς εκλογές, ούτε αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση, δεξιά ή αριστερή διαπραγμάτευση με τον μεταμοντέρνο γερμανό κατακτητή. Το δίλημμα είναι μετανάστευση, εξαθλίωση, θάνατος ή επανάσταση. Μια μεγάλη εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση που θα φέρει πίσω τη ζωή σε αυτόν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου