Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

Θα πληρώνεις και θα ξαναπληρώνεις και θα ξανα-μανα-πληρώνεις! Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν δουλεύεις γιατί έχεις απολυθεί; Θα πληρώσεις! Δουλεύεις αλλά δεν πληρώνεσαι; Θα πληρώσεις! Για πόσο ακόμη θα πληρώ­νεις; Για όσο...

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ

Καλώς ήρθες στη νέα, μνημονιακή, «κοινή λογική»… Όποι­ος νομίζει ότι πλησιάζει το τέλος του δράματος και ότι στην άλλη πλευρά τούνελ μάς περιμένει το «φως» μάλ­λον αυταπατάται.

Ήδη διαπιστώνονται οι ελλείψεις στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό… Και αυτό σημαίνει ότι, με την παλιά «κοινή λογική», τα φιντάνια που μας κυβερνούν δεν πρόκειται να πιάσουν τους στόχους στα έσοδα. Τι θα πούνε στα αφεντικά τους όταν έρθουν να επιθεωρήσουν την εί­σπραξη; Ότι… 


Δεν τολμούν να ακουμπήσουν τα «γνωστά άγνωστα» λαμόγια; Ότι… δεν τολμούν να απαιτήσουν από τους πλούσιους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέ­πη; Φυσικά και όχι. Θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: θα υποσχεθούν νέο ξεζούμισμα του κάθε ταλαίπωρου μεροκαματιάρη (δηλαδή της πλειονότητας, πλέον, των πολιτών) και θα δεσμευτούν για τα νέα… επιπρόσθε­τα «μέτρα» που θα απαιτήσουν οι δανειστές μας για να εγκρίνουν τις επόμενες δόσεις.

Θα πείτε, δεν γνωρίζουν ήδη που πάει το πράγμα και ποια θα είναι τα «επόμενα» μέτρα που θα μας «φορέσουν κα­πέλο»; Εννοείται πως όχι μόνο τα γνωρίζουν, αλλά και τα έχουν προσυμφωνημένα! Απλώς, το κενό στα φορολογι­κά έσοδα «θα τους έρθει κουτί» για να δικαιολογήσουν ότι θα μας κυνηγάνε μέχρι να μας πάρουν και τα σώβρα­κα - μέχρι και στον τάφο μας.

Θα µας κυνηγάνε μέχρι να δώσουμε ό,τι έχουμε, αλλά κι ό,τι δεν έχουμε.

Θα µας κυνηγάµε για να μας θέσουν σε κινητικότητα, σε διαθεσιμότητα, για να μας απολύσουν, για να μας απε­λάσουν (κι’ αυτό να το περιμένεις).

Θα µας κυνηγάνε για να υποθηκεύσουμε όχι τον εαυτό μας (αυτόν τον έχουν δεδομένο) αλλά και τα δισέγγονά μας.

Κι αν τυχόν σε πιάσει τάση φυγής και πάρεις τις θάλασσες, τα όρη και τα βουνά, έχε το νου σου μήπως… στήσεις πουθενά καμιά σκηνή πάνω από το κεφάλι σου γιατί θα σε περάσουν για φτωχό μεν, «ξέγνοιαστο» δε παραθεριστή (υπ’ αριθμόν 1 υποψήφιο για σύλληψη φέτος το κα­λοκαίρι, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα)... Τι θα πάθεις; Θα πληρώσεις, φυσικά: 300 ευρώ το κεφάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου