Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΟΛΕ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ...

 "ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΩΝΙΑ...

Κάρολος Παπούλιας: "Η Τουρκία είναι δύστροπος γείτονας... Τον μόνο που παίρνει σοβαρά υπόψη στην περιοχή είναι το Ισραήλ" 

Κάρολε, να σου θυμήσουμε ότι... Εκτός από τη δυστροπία των οχτρών...

- Υπάρχουν και τα "ζεϊμπέκικα" των "δικών" μας/σου, για τα οποία δε μίλησες...
- Υπάρχει η "μυστική διπλωματία" των "δικών" μας/σου, για το περιεχόμενο της οποίας δε λες κουβέντα....
- Υπάρχουν όλα κείνα που οι "δικοί" μας/σου φημολογείται ότι έταξαν στους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τα οποία λησμόνησες...
- Υπάρχουν και οι μαθησιακές ανάγκες των ελληνοπαίδων στη Θράκη και η αμφιλεγόμενη πολιτική πρακτική των δικών μας/σου ελληνοφώνων, (βλ Δραγώνα κ Σια) για τις οποίες και πάλι δεν είπες κουβέντα...


Και τέλος να σου θυμήσουμε ότι υπάρχει το παράδειγμα του δικού μας (και καθόλου δικού σου) Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο, για την οποία οι προσκυνημένοι "δε δικαιούνται δια να καμαρώνουν", γιατί την αφόριζαν, την υπονόμευσαν, και του έσκαβαν ανοικτά και απροκάλυπτα το λάκκο???

Η Τουρκία κάνει τη δουλειά της Κάρολε... αλλά δυστυχώς τη δουλειά της την κάνουν και κάποιοι άλλοι και ας μην έχουν τουρκική ταυτότητα.

Αντιλαβού η να το... λιανίσουμε ακόμη περισσότερο Κάρολε???

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας κ. Ν. Φωλά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία: «Ο δύστροπος γείτονας όπως είναι η Τουρκία, όχι μονάχα δεν δείχνει προθυμία κάποιου δημιουργικού διαλόγου, αλλά το αντίθετο», είπε ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος στα κωλύματα που φέρνει συνεχώς η Άγκυρα για πρόοδο στις απευθείας συνομιλίες που διεξάγονται στην Κύπρο ανάμεσα στις δύο κοινότητες. 

Επίσης, σημείωσε: «δεν είναι ορατές οι προοπτικές προόδου στις συνομιλίες για το κυπριακό», και αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Εγκεμέν Μπαγίς για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία είπε: «Και από την άλλη μεριά η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκφράζοντας παράλληλα την απορία του: «εάν καταλαβαίνουν ότι όχι με πράξεις αλλά και με τους λόγους που εξακολουθούν να τους επαναλαμβάνουν_ και απειλητικούς και όχι μονάχα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και εναντίον της Ελλάδας με το casus belli_ ότι μπορούν να έχουν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Προχώρησε μάλιστα σε κριτική έναντι της ΕΕ για τη στάση που έχει απέναντι στην Τουρκίας, λέγοντας ότι « η ΕΕ βρίσκεται σε μία κατάσταση τέτοια που δεν θέλει να είναι πιο αυστηρή απέναντι στην Τουρκία. Ίσως διότι εκτιμά ότι τα συμφέροντά της δεν πρέπει να διακινδυνεύουν από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας για την οποία αγωνίζεται ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου