Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

“Επιχείρηση Γεδεών” στη Βενεζουέλα! Το φιάσκο του Τραμπ που θύμισε τον “Κόλπο των Χοίρων” στην Κούβα

Φιάσκο τεραστίων διαστάσεων η προσπάθεια διείσδυσης ένοπλων ομάδων καθοδηγούμενων από Αμερικανούς, στη Βενεζουέλα. Μια επιχείρηση που θύμισε το επίσης μεγάλο φιάσκο της επιχείρησης στον Κόλπο των Χοίρων, στην Κούβα...
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας την επιχείρηση είχε αναλάβει …η ιδιωτική πρωτοβουλία! Μια εταιρεία ασφάλειας η Silvercorp,  με έδρα τη Φλόριντα και ιδιοκτήτη ένα απόστρατο πεζοναύτη τον Jordan Goudreau. Μαζί του ο επίσης απόστρατος ,αξιωματικός του στρατού της Βενεζουέλας,Javier Nieto. Σε επικοινωνία τους που έχει καταγραφεί σε βίντεο φέρονται να λένε ότι “η επιχείρηση Γεδεών έχει ξεκινήσει  επιτυχώς «βαθιά στην καρδιά του Καράκας». Πρόσθεσαν ότι κι  άλλες οπλισμένες ομάδες  είχαν ενεργοποιηθεί σε όλη τη χώρα. Ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες συλλήψεις ή συγκρούσεις στο Καράκας ή αλλού στη Βενεζουέλα μετά το φιάσκο της απόβασης.
Ο πρόεδρος Μαδούρο καταγγέλει προσπάθεια πραξικοπήματος .
Η Kay Denman, μητέρα ενός από τους αιχμαλωτισμένους Αμερικανούς, δήλωσε στο Associated Press ότι την τελευταία φορά που άκουσε  τον γιο της ήταν πριν από λίγες εβδομάδες, όταν της έστειλε μήνυμα από μια άγνωστη τοποθεσία για να ρωτήσει πώς αντιμετωπίζει την πανδημία του κοροναϊού. Είπε ότι δεν άκουσε ποτέ τον γιο της να συζητά για τη Βενεζουέλα και έμαθε  για την  σύλληψή του από  φίλους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου