Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η διπλή παρτίδα Μέρκελ - Ούρσουλα

Το είπαμε προχθές. Θα το επαναλάβουμε και τώρα. Η προσοχή δεν χρειάζεται να συγκεντρωθεί στην στάση της Λαγκάρντ, αλλά στους πολύ προσεκτικούς χειρισμούς της Ούρσουλα που είναι ο άνθρωπος της Γερμανίας στην Κομισιόν...


Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου... Η Γερμανία σπεύδει να αξιοποιήσει την προβληματική αρχιτεκτονική του ευρώ και τους εκβιαστικούς θεσμούς που το πλαισιώνουν, για να εδραιώσει την μονοκρατορία της, μετατρέποντας την χρεοκρατία σε εργαλείο πλήρους καθυπόταξης των χωρών... Ορισμένα κρίσιμα ζητήματα:

Γιατί το αποτολμά τώρα;;;
Διότι η ραγδαία κλιμάκωση της κρίσης οδηγεί τις χώρες σε περαιτέρω υπερχρέωση και αυτή η εξέλιξη συνιστά πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Ποια είναι η παράμετρος κλειδί για τον συγκεκριμένο χειρισμό;;;
Οι εγγυήσεις. Το χρήμα που "κατασκευάζει" η ΕΚΤ για να καταστεί εγγυημένο μέγεθος, πρέπει να αντιστοιχιστεί σε εμπράγματες εγγυήσεις. Δηλαδή να συνοδευτεί με μνημόνια. Με μνημόνια που θα είναι αδύνατη η εξυπηρέτησή τους, χωρίς γενικευμένο πλιάτσικο στην στρατηγική υποδομή των χωρών.

Διαφωνεί ο Σόιμπλε με την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου;;;
Και ΝΑΙ και ΟΧΙ. Ο Σόιμπλε θέλει να περιβάλλεται με ισχύ η θεσμική οχύρωση της αρχιτεκτονικής του Ευρώ, αλλά το θέλει με...
τρόπο που ΔΕΝ θα οδηγήσει το κοινό νόμισμα σε κατάρρευση. Δηλώνοντας λοιπόν ότι η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου είναι δύσκολο να καταρριφθεί, ουσιαστικά αποκαλύπτει πως αντιλαμβάνεται τον σεβασμό που διακηρύσσει απέναντι στα ευρωπαϊκά όργανα. Σόιμπλε και γερμανικό δικαστήριο είναι το καρότο και το μαστίγιο μιας ενιαίας πολιτικής αντίληψης που προδιαγράφει εξελίξεις.

Και που παρεμβαίνει η Ούρσουλα;;;
Ακριβώς σε αυτό το σημείο της εξίσωσης. Προαναγγέλλοντας προσφυγή κατά της Γερμανίας, της προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δικαίωση της σχετικής δικαστικής απόφασης στα σημεία.

Πώς θα γίνει αυτό;;;
Η απάντηση βρίσκεται στην επιμονή της ΜΗ κοινοτικοποίησης των χρεών, η οποία ακούστηκε σε χρόνο ανύποπτο όταν οι χώρες του νότου (μαζί και η Ελλάδα) λειτούργησαν ως λαγοί της γερμανικής υπεροχής.

Η ιδέα της μη κοινοτικοποίησης ταυτίζεται με την ανυπαρξία γεωπολιτικής ολοκλήρωσης και αυτό σημαίνει δικαίωση της λογικής των εγγυήσεων.

Προτροπή...
Μην αναρωτιέστε πόσες φορές σε μια κρισιακή περίοδο μπορεί να πτωχεύσει ουσιαστικά μια χώρα...

Στοιχηματίστε για το ποιες είναι οι επόμενες ισχυρές χώρες που καταποντίζονται στον βωμό της γερμανικής υπεροχής, και αναλογιστείτε το μέγεθος της ευθύνης του απολύτως συμβιβασμένου Κόντε, όσοι επενδύσατε στην αφεντιά του κοσμοϊστορικές ανατροπές και συγκρούσεις.
Θα επανέλθουμε.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου