Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ακάρ: "Μας ανήκει το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτήν και η Κύπρος"

Την ώρα που ήταν στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκαλούσε. Στην Τουρκία, κατά τον Χουλουσί Ακάρ, ανήκουν και το Αιγαίο και η Κύπρος! Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός, είπε με νόημα παραπέμποντας στην τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας...


Οι Τούρκοι πολιτικοί δεν σταματούν να προκαλούν με κάθε ευκαιρία. Την Πέμπτη και ενώ ο Έλληνα υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν στην Αττάλεια δεν σεβάστηκαν ούτε αυτό. 


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε πάλι για την Γαλάζια Πατρίδα και...
μέσες άκρες είπε ότι στην Τουρκία ανήκει όλη η οικουμένη! Μόνο που σε αυτή συμπεριέλαβε και το Αιγαίο και την Κύπρο. Είπε επί λέξει:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν «ποια εδάφη πήραμε;»

Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Δείτε βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου