Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αυτή η απαράδεκτη και αυθαίρετη αναθεωρητική διαδικασία, συνιστά πράξη πολιτικής εκτροπής και πρέπει να ανακοπεί τώρα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Η συμφωνία των Πρεσπών, που ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ σε συνθήκες μνημονιακής κατάρρευσης της χώρας, ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ ουσιαστικά και την απόλυτη κατάρρευση του εθνικού χαρακτήρα της Εξωτερικής της πολιτικής. Και εν τέλει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ, την πλήρη προσαρμογή της Εξωτερικής πολιτικής της χώρας, στις απαιτήσεις της Αμερικανικής γεωστρατηγικής για τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών… Οι εξωθεσμικές μεν, αλλά όπως όλα δείχνουν, με ιδιαίτερη βαρύτητα και διαρκείς παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά… Οι απαράδεκτοι χειρισμοί του νέου υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου… Και ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να παγιωθεί η απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια αναθεωρητική προσέγγιση του συνόλου της εθνικής ατζέντας από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, για το που οδηγούνται τα πράγματα.

Η ουσιαστική σιωπή της αντιπολίτευσης απέναντι στα τεκταινόμενα, και η αποφυγή ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την μείζονα αντιπολίτευση, που θα μπορούσαν να ανακόψουν αυτήν την εξέλιξη , είναι ένα φαινόμενο εξόχως ανησυχητικό, το οποίο κατά την γνώμη μας παραπέμπει σε ένα πολυσύνθετο πάζλ μυστικής διπλωματίας με...
προεκτάσεις επικίνδυνες, και με ευρύτερη πολιτική και πολιτειακή εμπλοκή, που θα συμπαρασύρει τη χώρα σε πρωτοφανείς περιπέτειες και σε καινούριες εθνικές τραγωδίες.

Θεωρούμε επίσης ότι ο Ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και από την αμφιλεγόμενη στάση των ΜΜΕ που επιχειρούν να υποβαθμίσουν το γεγονός, και να εμφανίσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική… 
  • Για τα πραγματικά τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή… 
  • Για την πραγματική θέση της χώρας και για το ρόλο που της επιφυλάσσεται στις γνωστές «πολυμερείς συναντήσεις». Και φυσικά… 
  • Για τα καινούρια επικίνδυνα νομικοπολιτικά τετελεσμένα που «κλειδώνουν» εξ αιτίας των απαράδεκτων τοποθετήσεων και χειρισμών των κυβερνητικών στελεχών με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία, ως μείζονα αντιπολίτευση, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οφείλει να δηλώσει προκαταβολικά – και να το δηλώσει έναντι όλων, εντός και εκτός της χώρας – πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανενός είδους συνέχεια...
  • Σε ένα τέτοιο «κράτος»… 
  • Το οποίο επιχειρείται να δεσμευτεί με μια τέτοια διαχείριση και ενδεχομένως με τέτοιες «διεθνείς» δεσμεύσεις… 
  • Από μια τέτοια «κυβέρνηση»…
Και από μια τέτοια ομάδα κυβερνητικών στελεχών που επιδίδονται ανοικτά και απροκάλυπτα σε μια εκτεταμένη, αυθαίρετη και χωρίς καμία απολύτως νομιμοποίηση, αναθεώρηση του κεντρικού πυρήνα της Εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και οι υπεύθυνες εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις, που συναισθάνονται το μερίδιο της ευθύνης τους για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, οφείλουν να συμπράξουν σε μια κοινή τέτοια ΔΗΜΟΣΙΑ πολιτική διακοίνωση, και να μην επιδείξουν καμία απολύτως ανοχή σε αυτές τις συμπεριφορές της κυβέρνησης.

Θεωρούμε ότι αυτή η επικίνδυνη αναθεωρητική διαδικασία στην οποία επιδίδεται με τρόπο απροκάλυπτο η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός της χώρας… Συνιστά πράξη πολιτικής εκτροπής, με χαρακτηριστικά εθνικής μειοδοσίας.  

Ως τέτοια, θα πρέπει να ανακοπεί πάραυτα, πριν οδηγήσει τα πράγματα και τη χώρα, στο τραπέζι της ταπείνωσης… Σε καινούριες Μαδρίτες… Και από κει σε μη αναστρέψιμες και πολλαπλές εθνικές τραγωδίες.

Η ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου