Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ξαφνικός περιορισμός της δραστηριότητας των εθνοφυλάκων;

Στις 5 Μαρτίου 2019 έλαβα μία πληροφορία από έναν εθνοφύλακα του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Δράμας. Η πληροφορία αυτή, εάν αληθεύει, δείχνει είτε τον πανικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είτε ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση μη κανονική αφού αυτά που θα αναφερθούν πιό κάτω είναι πρωτόγνωρα...
γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ακολουθεί η μαρτυρία του εθνοφύλακα:
«Κάθε χρόνο το ΤΕΘ συμμετέχει στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ηςΜαρτίου είτε τοπικά στη Δράμα είτε σε επίπεδο κεντρικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Για παράδειγμα, την 28η Οκτωβρίου του 2018 το ΤΕΘ Δράμας παρέλασε στην...
μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
Πριν από ένα μήνα ζητήθηκε από τους εθνοφύλακες του ΤΕΘ Δράμας να δηλώσουν ποιοί θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2019 και όσοι από αυτούς ήθελαν το δήλωσαν εγγράφως. Μέχρι εδώ όλα καλά. Πριν από μία εβδομάδα όμως, ανακοινώθηκε προφορικά στους εθνοφύλακες ότι υπάρχει εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας ότι τα ΤΕΘ απαγορεύεται να κάνουν παρέλαση. Στην ερώτηση των εθνοφυλάκων για τον λόγο αυτής της απαγόρευσης έλαβαν την απάντηση από την ηγεσία τους ότι η κυβέρνηση φοβάται πως οι εθνοφύλακες θα φωνάξουν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας. Έτσι με άνωθεν απόφαση κόβεται η εθνοφυλακή από τις παρελάσεις.
Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ΤΕΘ κάθε φορά προγραμματίζεται πολλούς μήνες πριν. Και στον τελευταίο προγραμματισμό υπήρχαν όλες οι εκπαιδεύσεις κανονικά. Μαζί όμως με το έγγραφο για τις παρελάσεις, υπήρξε και ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι απαγορεύεται στους εθνοφύλακες να εκτελούν βολές με τα όπλα τους, όπως επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΤΕΘ εκτός στρατοπέδου. Με λίγα λόγια οι εθνοφύλακες πλέον θα περιορίζονται μέσα στα στρατόπεδα και θα απασχολούνται με προφορικές εκπαιδεύσεις. Ξαφνική αλλαγή λοιπόν και στο πρόγραμμα εκπαίδευσής τους».
Ο φίλος εθνοφύλακας συνεχίζει την εξιστόρησή του με κάτι περίεργο που είχε παρατηρήσει λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018. Συγκεκριμένα μου ανέφερε:
«Μία ανάλογη κατάσταση είχε δημιουργηθεί το Σαββατοκύριακο (16 και 17 Ιουνίου 2018), όπου το ΤΕΘ Δράμας είχε προγραμματισμένη εκπαίδευση εκτός στρατοπέδου. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα γινόταν σε περιοχή της Μακεδονίας και οι εθνοφύλακες θα είχαν πλήρη τον εξοπλισμό τους με τα όπλα τους κλπ. Η εκπαίδευση αυτή αν και ήταν προγραμματισμένη προ αρκετών μηνών, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, επειδή απαγορεύθηκε να βγει οποιοδήποτε όπλο εκτός στρατοπέδου, όπως επίσης απαγορεύθηκε να γίνει οποιαδήποτε εκπαίδευση εθνοφυλάκων ή στρατιωτικών εκείνο το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα την ακύρωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης οι εθνοφύλακες την πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 14 ή την Παρασκευή 15 Ιουνίου».
Ο εθνοφύλακας αυτός μου μετέφερε τα πιό πάνω ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος ότι η αποχή των εθνοφυλάκων από την παρέλαση δεν αποτελεί δική τους επιλογή. Δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να θεωρήσει ο κόσμος ότι οι άνθρωποι που έχουν κάνει στόχο ζωής την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας τους, αρνήθηκαν να παρελάσουν στην επέτειο της απελευθέρωσης του γένους μας από τους Τούρκους.
Κάπως έτσι τελείωσε η επικοινωνία μας.
Πάντως ψάχνοντας στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι και την 28η Οκτωβρίου του 2017 είχε απαγορευθεί στα ΤΕΘ να παρελάσουν. Την εντολή εκείνη την είχε δώσει ο υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Σκουρλέτης. Αναρωτιέμαι, γιατί ενοχλείται τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εθνοφύλακές μας, οι οποίοι άλλωστε προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους προς την πατρίδα; Ρητορικό το ερώτημα και φυσικά δεν περιμένω απάντηση από τους συγκεκριμένους εθνομηδενιστές. Το μόνο που περιμένω είναι να ξεκουμπιστούν από την κυβέρνηση της πατρίδος μου.
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου