Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο Τραμπ στέλνει πεζοναύτες στην Συρία

Κλιμακώνουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Συρία οι ΗΠΑ, αποστέλλοντας «μερικές εκατοντάδες» - όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διεθνή ΜΜΕ - πεζοναύτες, προς «υποστήριξη» των κουρδικών και αραβικών δυνάμεων που μάχονται για την απελευθέρωση της Ράκκα από το «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο έχει ορίσει την πόλη ως «πρωτεύουσά» του...


Εκπρόσωποι του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφεραν στην «Washington Post», ότι οι πεζοναύτες έχουν διαταχθεί να...

δημιουργήσουν ένα προκεχωρημένο φυλάκιο πυροβολικού, περίπου στα 32 χιλιόμετρα από τις θέσεις των τζιχαντιστών, από το οποίο θα βομβαρδίζεται ο ISIS. Την μεταφορά επιπλέον μονάδων πεζοναυτών στην Συρία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της, υπό αμερικανικής διοίκησης, συμμαχίας εναντίον του ISIS, Τζον Ντόριαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεκάδες στρατιωτικοί ήδη έφτασαν στην χώρα και βρίσκονται περίπου στα 110 χιλιόμετρα από την Ράκκα. 


Ο συνταγματάρχης Ντόριαν υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα επιχειρήσουν στην γραμμή του μετώπου, αλλά θα χρησιμοποιήσουν πυροβολικό. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στρατιωτική παρουσία στην Συρία, αφού, Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι βοηθούν τους Κούρδους των “Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων» εναντίον του ISIS. Τόσο οι κουρδικές δυνάμεις όσο και η αραβική συμμαχία αναμένεται να ξεκινήσουν σχετικά σύντομα ευρεία επίθεση στην Ράκκα. Αναφορικά με την προετοιμασία της επίθεσης, ο Ντόριαν είπε ότι «πηγαίνει καλά». Πρόσθεσε ότι σε μερικές εβδομάδες θα «είμαστε σε θέση να λάβουμε απόφαση να κινηθούμε» προς την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου