Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η νέα διώρυγα του Σουέζ επιβάλει να παραμείνουν δημόσια τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΠ ΚΑΙ ΟΛΘ...
----00limania
Η νέα διώρυγα του Σουέζ που εγκαινίασε την Πέμπτη (6/8) ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ-ελ Σίσι και η οποία πιθανόν να διπλασιάσει σταδιακά τη διέλευση σκαφών μέσω Σουέζ από 49 σε 97 ημερησίως(!), έρχεται να... 
αναβαθμίσει σημαντικότατα και στρατηγικά τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας, του Πειραιά και τηςΘεσσαλονίκης, ως τις εγγύτερες θαλάσσιες πύλες εισόδου από και προς την Ευρώπη και όχι μόνο.
Στις νέες αυτές συνθήκες και με τη νέα διώρυγα του Σουέζ σε πλήρη λειτουργία, τα λιμάνια του Πειραιάκαι της Θεσσαλονίκης αποκτούν τεράστια υπεραξία και εφ’ όσον αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να παίξουν παράλληλα και συμπληρωματικά ένα καινούργιο μεγάλο και ιδιαίτερα επικερδή ρόλοτόσο στην κρουαζιέρα όσο και στην διακίνηση εμπορευμάτων αλλά και ως κέντρα πολιτισμού καιποικίλων δραστηριοτήτων.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση επιβάλλεται τώρα, πολύ περισσότερο από πριν, να ακυρώσει κάθε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και το πέρασμα τους σε κινέζικα ή άλλα ξένα χέρια, και να επιχειρήσει να τα αναβαθμίσει και να τα εκσυγχρονίσει άμεσα ως λιμάνια υπό δημόσια ιδιοκτησία, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για να παίξουν ένα νέο ρόλο. Ένα νέο ρόλο σύνδεσης της Ελλάδας, με ένα σύγχρονο και ταχύτατο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο , που πρέπει να κατασκευασθεί, με όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την μείζον διαμετακομιστικό κέντρο και κεντρική πύλη εισόδου στην ήπειρο μας και εξόδου από αυτήν με κατεύθυνση το Νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου