Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Διακεκαυμένη ζώνη το Σύνταγμα με απαγόρευση της κυκλοφορίας

Την Τρίτη 4 Αυγούστου προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφος, που συνελήφθησαν στην πλατεία Συντάγματος επειδή έκαναν τη δουλειά τους (κάλυπταν τα γεγονότα γύρω από τις συναντήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων με την «τερατόικα»)...
Πώς δικαιολογεί η Ελληνική Αστυνομία το γεγονός αυτό, αρχικά; «Τα άτομα αυτά κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, πλησίον φυλασσόμενων στόχων κυβερνητικού και...
οικονομικού ενδιαφέροντος». Κινούνταν σε μια περιοχή όπου «από τις πρωινές ώρες σήμερα είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να αποτραπεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων».
Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, στην ανακοίνωσή της, προκαλεί, καθώς στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει εκ νέου τα αδικαιολόγητα λέει: «Θεωρούμε δεδομένη την κατανόηση των εκπροσώπων των ΜΜΕ, καθώς οι ενέργειες των αστυνομικών, στις παραπάνω περιπτώσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και πραγματοποιήθηκαν με σεβασμό στην προσωπικότητα των ατόμων και το δημοσιογραφικό λειτούργημα».
Η απάντηση ήρθε από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, που αναρωτιέται: «Η Αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου;».
Συμπέρασμα: Όπου κινούνται οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων – δανειστών απαγορεύεται να κυκλοφορεί δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ, τεχνικός, και -κατά το κοινώς λεγόμενο- «πουλί πετάμενο». Μήπως σε λίγο κυβέρνηση και Αστυνομία θα απαγορέψουν και τις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, επαναφέροντας μάλιστα και τα... μνημονιακά κάγκελα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου