Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

«Λάδι στη φωτιά» απ' το Συμβούλιο της Ευρώπης - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την εκδίωξη των Ρώσων βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης...

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJxPhL5svChfml7eYAUz356qn56dEZQ4O10FIIZzb6MOv-uOaEMg

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την εκδίωξη των βουλευτών της Ρωσίας απ' την ΚΣΣΕ: «Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αποπέμψει τη Ρωσία από...
τη σύνθεσή της, ως αντίποινα για τη στάση της στην Κριμαία, αποτελεί μνημείο υποκρισίας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι χώρες που "κρατούν τα κλειδιά" του, όχι μόνον στήριξαν, αλλά και πρωτοστάτησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και τις ανάλογες επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη. Τώρα κάνει πως "δεν γνωρίζει τίποτα για τον φόνο" εκείνο του Διεθνούς Δικαίου, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί από το συσχετισμό δύναμης ανάμεσα στις καπιταλιστικές χώρες και στις σοσιαλιστικές, όταν ακόμη υπήρχε η ΕΣΣΔ κι οι άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης.
Η υποκριτική αυτή απόφαση κατά της Ρωσίας, όχι μόνον δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκύψει στην περιοχή, μετά την επέμβαση ΕΕ-ΗΠΑ στην Ουκρανία, αλλά "ρίχνει λάδι στη φωτιά"».
Απειλές από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από πρόταση του Αυστριακού βουλευτή των Σοσιαλιστών Στέφαν Σέναχ αποφασίστηκε να ανασταλεί το δικαίωμα της ψήφου, η συμμετοχή σε όργανα και σε αποστολές παρατηρητών σε εκλογές της ρωσικής αντιπροσωπείας με την αιτιολογία ότι η «προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, είναι καθαρή αντίθεση με το Καταστατικό του Συμβουλίου της Ευρώπης». Η αναστολή θα ισχύσει αρχικά μέχρι το τέλος του 2014.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα εγκρίθηκε με 145 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 22 αποχές μετά από τρίωρη συζήτηση. Στην απόφαση σημειώνεται ότι δήθεν η Συνέλευση θα επιμείνει στον «πολιτικό διάλογο» ενώ δηλώνεται ότι «διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει και πλήρως τις διαπιστεύσεις των Ρώσων βουλευτών αν η Ρωσία δεν αποκλιμακώσει την κατάσταση και δεν υπαναχωρήσει με την προσάρτηση της Κριμαίας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου