Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Είναι άκρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία που περιλαμβάνουν τα ρεπορτάζ τα οποία περιέχονται στο τεύχος του Hot Doc που κυκλοφορεί... 

image002

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, εμφανίζεται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ να...
σχετίζεται με την προώθηση ξένων συμφερόντων, συγκεκριμένα αμερικανοϊσραηλινών.

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έχει κάνει η ΕΥΠ εμπλέκουν αρκετά άτομα με κυριότερους τους Αλεξ Ρόντο, πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου και τον Αριστείδη ή Αρη Καρατζά, εκδότη και στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά από την δεκαετία του ’70. 

Τα δυο αυτά άτομα φίλοι των πρωθυπουργών επικοινωνούσαν μεταξύ τους, δίνοντας την εντύπωση πως ο ένας δίνει αναφορά στον άλλον, μεταφέροντας πληροφορίες που αφορούσαν οικονομικά ενδιαφέροντα Αμερικανών και Ισραηλινών στην Ελλάδα.

image004Σαν πληροφοριοδότης του Καρατζά παρουσιάζεται ο Σταύρος Παπασπύρου, σύμβουλος κι αυτός του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα έχει εντοπιστεί στην λίστα Λαγκάρντ να διαθέτει καταθέσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ με συνδικαιούχους τον πατέρα του, συνταξιούχο του ΟΤΕ, και τη νοικοκυρά μητέρα του.

Στην υπόθεση αυτή και σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις του Hot Doc εμπλέκονται πάρα πολλά επώνυμα άτομα, και δεν θεωρούμε σκόπιμο να «κάψουμε» την κυκλοφορία του περιοδικού αναδημοσιεύοντας όλο το σχετικό θέμα.

Σαν παρότρυνση για να το αγοράσετε –άμεση διαφήμιση ε;- αναφέρουμε τον προβληματισμό του Κώστα Βαξεβάνη που υπογράφει το ρεπορτάζ: «Υπάρχει διείσδυση πρακτόρων στην ελληνική πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα στην κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν την ευχέρεια να εμφανίζονται ως φορείς πατριωτικών θέσεων και εθνικής ανησυχίας;». 

Και επειδή δεν μπορεί να δώσει κατηγορηματική απάντηση ο εκδότης του Hot Doc καταλήγει: «Στην πιο αθώα περίπτωση πρόκειται για εξωσθεσμική λειτουργία που αφορά τα ίδια πρόσωπα, τα οποία επί δεκαετίες παρεμβαίνουν στη διπλωματία και την πολιτική με κοινό παρονομαστή τις σχέσεις τους με ξένες υπηρεσίες και παράγοντες, έχοντας πάντα για κάποιο περίεργο λόγο την ανοχή των κυβερνώντων. Στη χειρότερη, θα πρόκειται για ένα σκάνδαλο κατασκοπείας, που βάζει στο κέντρο του δυο πρωθυπουργούς: τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου