Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ...

Την στρατιωτική της πυγμή επιδεικνύει η Ρωσία από σήμερα το πρωί καθώς μεγάλες δυνάμεις της δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ξεκίνησαν επίδειξη ισχύος μια ανάσα από τα σύνορα με την Ουκρανία...

tnk

Πρόκειται ασφαλώς για την ύστατη  προειδοποίηση της Μόσχας προς το Κίεβο για να απόσχει από κάθε στρατιωτική ενέργεια στην ανατολική Ουκρανία και στην Δημοκρατία του Ντόνετσκ.
Εν τω μεταξύ ο Λαβρόφ δηλώνει πως:...
Η Ουκρανία λειτουργεί ως γεωπολιτικό πιόνι της Δύσης για να κάνει ζημιά στην Ρωσία - Για ένα «σοβαρό έγκλημα» έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στη σημερινές συγκρούσεις στην πόλη Σλάβιασνκ στην ανατολική Ουκρανία, κατά τις οποίες πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους...

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πούτιν είπε ότι αν το Κίεβο χρησιμοποίησε στρατό εναντίον του λαού του, «θα υπάρξουν συνέπειες». Οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως «πιόνι στο γεωπολιτκό παιχνίδι κατά της Ρωσίας», σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ζητεί να υπάρξει ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) της Μόσχας ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι «η Ρωσία ελπίζει ότι οι συμφωνίες της Γενεύης θα εφαρμοστούν με συγκεκριμένες ενέργειες στο εγγύς μέλλον», ενώ παράλληλα κατηγόρησε ΗΠΑ και Ε.Ε. ότι χρησιμοποιούν το Κίεβο ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι κατά της Ρωσίας».
«Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (…) προσπάθησαν να προκαλέσουν μια νέα ‘χρωματιστή επανάσταση’, μια επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, αντίθετη προς το Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Προσέθεσε ακόμη ότι «λίγοι σοβαροί αναλυτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για τη μοίρα της Ουκρανίας, απλώς η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Οι δυτικοί εταίροι μας και πρωτίστως οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμπεριφερθούν ως νικητές του Ψυχρού Πολέμου, ενεργούν σαν να μην λαμβάνουν υπόψη τη Ρωσία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και κάνουν πράγματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα της Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου