Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ...

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο Α' απέκτησε δύο τέκνα. Τον υποναύαρχο Θησέα Πάγκαλο και τον αξιωματικό της Αεροπορίας Γεώργιο Πάγκαλο...

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α και Β

Γιος του Γεωργίου και εγγονός του δικτάτορα είναι το πολιτικό πτώμα Θεόδωρος Πάγκαλος ο Β΄ (1938), «ηγετικό στέλεχος» του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών…τρομάρα του. Πάμε τώρα να δούμε την ιστορία...
Ο ΔΙΚΤΑΤΩΡ: — Στις 25 Ιουνίου 1925 ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο Α' ηγήθηκε στρατιωτικού πραξικοπήματος και ανέτρεψε την κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου, με το επιχείρημα ότι η χώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας — Από την πρώτη στιγμή, δεν έκρυψε τις προθέσεις του:  

«Είμεθα καθεστώς» 
Κατόρθωσε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και σχημάτισε επιτροπή για τον καταρτισμό νέου Συντάγματος.  Το νέο Σύνταγμα ψηφίσθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1925, αλλά δημοσιεύτηκε ουσιωδώς τροποποιημένο από τον ίδιο στις 29 Σεπτεμβρίου 1925. 

Την ίδια ημέρα διέλυσε τη Βουλή, επειδή «είχε εκπέσει στη συνείδηση του έθνους», όπως δήλωσε. Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι διώξεις όσων αμφισβητούσαν την εξουσία του. Το νεοσύστατο, τότε, ΚΚΕ μπήκε από τους πρώτους στο στόχαστρο, όπως και το παλιό του αφεντικό, ο στρατηγός Πλαστήρας. 

Ο Τύπος τέθηκε υπό αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας και δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ψήφισε μια σειρά από καταπιεστικούς νόμους, με χαρακτηριστικότερη τη διάταξη που προέβλεπε ότι το μήκος της φούστας των γυναικών δεν επιτρεπόταν να ξεπερνά τους 30 πόντους από το έδαφος…!! 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο Α’ προκήρυξε εκλογές για τις 7 Μαρτίου 1926, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρύξει απροκάλυπτα δικτατορία (4 Ιανουαρίου 1926). Ο Πάγκαλος ο Α' έδειξε απίστευτη πολιτική και διπλωματική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της εξουσίας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βραχύβιος Ελληνουβουλγαρικός Πόλεμος (18 – 22 Οκτωβρίου 1925), «Το Επεισόδιο του Πετριτσίου», όπως έμεινε στην ιστορία, που στοίχισε στη χώρα μας μια καταδίκη από την Κοινωνία των Εθνών και την καταβολή χρηματικής αποζημίωση στη Βουλγαρία. 

Η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο με την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την κακή κατάσταση της οικονομίας. Τα σφάλματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η εσωτερική κακοδιοίκηση και οι ποικίλες ατασθαλίες από το περιβάλλον του δικτάτορα, όπως και η στροφή του στον αντιβενιζελικό κόσμο, σφράγισαν την τύχη του καθεστώτος. Στις 24 Αυγούστου 1926 ο Πάγκαλος ο Α' ανετράπη, όχι από τους βενιζελικούς, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά πρωτίστως από τους πραιτοριανούς του καθεστώτος του. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο Α' απέκτησε δύο τέκνα. Τον υποναύαρχο Θησέα Πάγκαλο και τον αξιωματικό της Αεροπορίας Γεώργιο Πάγκαλο. 

Γιος του Γεωργίου και εγγονός του δικτάτορα είναι το πολιτικό πτώμα Θεόδωρος Πάγκαλος ο Β΄ (1938), «ηγετικό στέλεχος» του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών…τρομάρα του!!!  

Το Πτώμα «Πάγκαλος μηνίων και μαινόμενος» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ακόμα ενός επεισοδίου στα τόσα που ο Θ. Πάγκαλος ο Β’έχει προσφέρει προς τέρψιν των απανταχού… “φίλων” του και εχθρών του. Zητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για να τον μηνύσει!!!. Από χθες αναζητά να βρει ποιος είναι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία… αναφερόταν «ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «σχέσεις» του με την Τουρκία είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο Β’, όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος “κρέμασε”τον Οτσαλάν στα “μανταλάκια”. Aπό το σημείο αυτό και μετά «ποιος έπιανε τον Θεόδωρο» τον Β’από τη φιλική προς αυτόν συχνότητα του «ΒΗΜΑ fm». «Θα ήθελα να παρακαλέσω αυτούς που την έγραψαν αυτή την ανακοίνωση, εάν έχουν στοιχειώδες φιλότιμο, να πουν ότι την έγραψαν αυτή την ανακοίνωση. Διότι δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον ΣΥΡΙΖΑ…» 

Ευθέως το “πολιτικό πτώμα” αναζητά… αυτουργούς, για να λύσει στις δικαστικές αίθουσες μια πολιτική διαφορά, παραβλέποντας ότι όσοι έχουν κατά καιρούς υποστεί την τουλάχιστον ισοπεδωτική κριτική του δεν τον μεταχειρίστηκαν με αντίστοιχη, έστω και λεκτική, απειλή. Ο τιμητής που κατηγόρησε μόλις χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι « κάνει τεμενά στον Ερντογάν και κηρύσσει πίστη στα θέσφατα του προξενείου», μάλλον έχει απωθήσει βαθιά στο υποσυνείδητό του τι δήλωνε για τη σημαία στην κρίση των Ιμίων… 

Από την εποχή του μακρινού 1993, όταν δήλωνε ότι «είναι δείγμα πνευματικής καθυστέρησης να μιλάμε ακόμα για τους κομμουνιστές και τις απόψεις τους λες και υπάρχουν, ας σταματήσουμε την ενασχόληση με την Παπαρήγα, τον Φλωράκη και άλλα νούμερα του παρελθόντος», έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ομως ο Θ. Πάγκαλος oB’ σε πείσμα των καιρών που τον έχουν αφήσει δραματικά πίσω δεν, ή κάνει πως δεν, καταλαβαίνει. «Ολη η σαβούρα του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστική, ακαδημαϊκή και λοιπά είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει ρουφιάνος, δεν υπάρχει φαύλος, δεν υπάρχει ρουσφετολόγος να μην έχει περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εκεί είναι» είχε αναφέρει. Ή ένα άλλο, μάλλον σεξιστικό, σχόλιό του στο twitter: «Καλύτερα ξανά στο Παρίσι παρέα με την Αφροδίτη αλ Σάλεχ παρά σε στρατόπεδο επαναστατικής διαπαιδαγώγησης με διοικητή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».  

Ομως ο κριτής των πάντων δεν σταματά πουθενά. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τρομοκρατία σε όλο το βάθος της κοινωνίας, είναι τρομοκρατική οργάνωση και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά» είχε υποστηρίξει και για να μην αφήσει «παρερμηνείες» συνέχιζε: «Στην Ελλάδα οι νεοκομμουνιστές και οι φασίστες, οι ναζιστές ο Στάλιν και ο Χίτλερ δηλαδή έχουν πείσει τον ελληνικό λαό σε ποσοστό 40% να τους ψηφίσει, είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου». Ζηλώσας τη δόξα του μέγιστου λαογράφου Ν. Πολίτη έχει προβεί σε μάλλον σκωπτική ετυμολογική προσέγγιση του επιθέτου του Αλ. Τσίπρα. 

Το όνομά του είναι βλάχικο, σημαίνει Τσιπουράς, αυτός που φτιάχνει τσίπουρο, φάγανε το ου και το έκαναν Τσίπρας……. Ενδεχομένως κάποιος δικομανής να μην το άφηνε να πέσει κάτω αν αναλογιζόταν ότι το επίθετο Πάγκαλος προέρχεται από το ενετικό pani gallo (ψωμί/κόκορας) ή από το μισθοφορικό σώμα των Πάγκαλων. (πανέμορφων). Και για όσους έχουν ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία για το μένος του “τεράστιου νάνου της πολιτικής” κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την ευθεία απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Θα ψηφίσω Ν.Δ. ή Ποτάμι, θα ταλαντεύομαι μέχρι τη στιγμή του παραβάν. Θα κριθεί από το σύνολο των επιχειρημάτων και κυρίως από τα θέματα που έχω θέσει και δεν παίρνω απαντήσεις». Δηλαδή κλασικό Πολιτικό Πτώμα. Κonstantinos Antarakis  

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: 
Για όσους δεν γνωρίζουν (και είστε πολλοί), ο Δικτάτωρ Πάγκαλος Θεόδωρος Α΄ (ο παππούς του νυν φασίστα), ήταν ο Επιτελάρχης της Μικρασιατικής εκστρατείας και κατ΄ επέκταση, ο ουσιαστικός ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ της Μικρασιατικής καταστροφής. Αντί να τον καθήσουν πρώτο στο σκαμνί του στρατοδικείου και να τον καταδικάσουν και να τον εκτελέσουν αυθημερόν, έγινε ο ρουφιάνος των «6″ που εκτελέστηκαν στο Γουδί. Για να σιγουρέψει τη σωτηρία του τομαριού του, επέβαλε μετά από 3 περίπου χρόνια και τη δικτατορία του, όπου φρόντισε να θάψει κάθε στοιχείο που τον ενοχοποιούσε!!! και να ρίξει τους σπόρους, ώστε να γεννηθεί σύντομα και η επόμενη δικτατορία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου