Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις το τελευταίο διήμερο, είναι από κάθε άποψη αποκαλυπτικές για την πραγματική φυσιογνωμία ενός κόμματος που ανδρώθηκε στο χρηματιστήριο της ελπίδας μιας κοινωνίας που βιώνει το δικό της Γολγοθά…


Και ετοιμάζεται ολοταχώς να την εκποιήσει αυτή την ελπίδα, στον πάγκο των ανεκπλήρωτων προσδοκιών, στο γνωστό παζάρι της πολιτικής εξαπάτησης. Το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε οριακά από τη συγκυβέρνηση των δωσιλόγων, δε συνιστά απλά ένα νέο μνημόνιο υποταγής και εκποίησης αύτανδρης της χώρας, αλλά ισοδυναμεί με την ταφόπλακα κάθε ελπίδας για την αξιοπρεπή χειραφέτηση ενός ολόκληρου λαού στη γεωπολιτική και οικονομική σκακιέρα της Ευρώπης.

Ως τέτοιο λοιπόν θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Θα έπρεπε να αποκαλυφθεί το πραγματικό περιεχόμενο των κυρίαρχων επιδιώξεών του. Και κυρίως θα έπρεπε η δέσμευση για την άμεση κατάργησή του να είναι σαφής… Να αποτελεί την πρώτη πράξη που θα ακολουθήσει την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης…. Και στη βάση αυτού του στόχου να...
ανατροφοδοτήσει ένα νέο κίνημα αντίστασης του ελληνικού λαού, ικανό να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Αντ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε επικοινωνιακές πιρουέτες εντυπωσιασμού, κενές περιεχομένου, και εξαντλώντας την πολιτική του ρητορική σε ζητήματα πολιτικής διαχείρισης, καθίσταται εκ των πραγμάτων ο θλιβερός πρωταγωνιστής μιας χορογραφημένης προσπάθειας με στόχο τη συγκάλυψη του αίσχους και τη μετατόπιση της ατζέντας της επικαιρότητας, από την ουσία των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου, σε ζητήματα τριτεύουσας σημασίας.

Έτσι, η προδιαγεγραμμένη αποτυχία των πολιτικών του πρωτοβουλιών, με αποκορύφωμα τη χθεσινή συζήτηση στη βουλή με την πρόταση μομφής για τον Β. Μεϊμαράκη, ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό εργαλείο ικανό να εξασφαλίσει τη λήθη, απέναντι σε ένα νομοθετικό έκτρωμα, που από σήμερα τροποποιεί δραματικά τη ζωή των πολιτών.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που δια στόματος Δραγασάκη ( και όχι μόνο) έσπευσε να δηλώσει στο επιτελείο της κομαντατούρ πως θα είναι ένας καλόβολος και συνεργάσιμος συνομιλητής, χωρίς την παραμικρή πρόθεση να δυσκολέψει το έργο του Δ’ Ράιχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου