Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ???

Ο «ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ 21.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ- ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΚΤΙΡΙΩΝ <<< (Αυτοί είναι οι "επενδυτές" του Σα(χλα)μαρά) - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ-ΜΕ ΜΕΤΡΑ "ΦΩΤΙΑ"Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

χάραξη νέων ορίων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα" που ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει το μέλλον χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Επί της ουσίας ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διάλυσης δομών του δημοσίου με κατάργηση υπηρεσιών όπου υπηρετούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Συνεπώς , ο «ξαφνικός θάνατος» υπηρεσιών φέρνει χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.
Το έργο των υπηρεσιών αυτών θα...
το αναλάβουν ιδιώτες με φθηνότερα εργατικά χέρια και οι χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε απόλυση.
Ποιες είναι, όμως ,αυτές οι υπηρεσίες; Η περίπτωση των σχολικών φυλάκων αλλά και των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχουν δείξει το δρόμο.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν περίπου 5.000 καθαρίστριες σχολείων και άλλες περίπου 3.000 που υπηρετούν στην καθαριότητα δημοτικών κτιρίων.
Το έργο καθαρισμού σε όλους τους παραπάνω τομείς παραδίδεται σε ιδιώτες – αρπακτικά ,οδηγώντας σε απόλυση περίπου 8.000 άτομα.
Στην ίδια ακριβώς λογική, προς κατάργηση φαίνεται πως πάνε οι υπηρεσίες φύλαξης δημοτικών εγκαταστάσεων, κτιρίων των δήμων, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Σε αυτούς τους χώρους φαίνεται πως αυτή τη στιγμή υπηρετούν άλλα 3.000 άτομα.
Ο κατάλογος που ήδη περιλαμβάνει 11.000 άτομα δεν τελειώνει εδώ. Στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν άλλοι 10.000 υπάλληλοι που σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία υπηρετούν στις υπηρεσίες πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του κράτους. Δομές τις οποίες παραδίδουν σε ιδιώτες για να αναλάβουν το έργο.
Ο κυβερνητικός κατάλογος της ντροπής, λοιπόν, περιλαμβάνει περίπου 21.000 εργαζόμενους στο δημόσιο οι οποίοι όπως και στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και των δημοτικών αστυνομικών θα βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο με μια απλή κατάργηση της υπηρεσίας τους!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
Με επίκεντρο τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ληφθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 πραγματοποιείται στις 09:00 το πρωί σήμερα, Δευτέρα (18/11), η εξ αναβολής συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών.
Ο Γ. Στουρνάρας, μετά το μίνι υπουργικό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή εν όψει του νέου κύκλου των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών, δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα και να υπάρξει έγκαιρα λύση.
Πάντως, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για μια συμφωνία σήμερα.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως μέρος του δημοσιονομικού κενού θα καλυφθεί από παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας σε ό,τι αφορά την είσπραξη εισφορών, με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, όπου αυτό δεν συμβαίνει, καθώς και με συγχωνεύσεις οργανισμών.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση από πού θα αντληθεί το 1,3 δισ. ευρώ (σ.σ. το οποίο αποτελεί εκτίμηση της κυβέρνησης), ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Είναι κυρίως θέματα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Είναι θέματα διαρθρωτικά. Έχουν να κάνουν με είσπραξη εισφορών, αλλά και ορισμένα θέματα, όπως η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου, όπου δεν εφαρμόζεται, συγχωνεύσεις οργανισμών και μείωση κόστους».
Οι υπάλληλοι της τρόικας βαφτίζουν «διαρθρωτικά» τα νέα μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ που προτείνουν. Στόχος τους είναι να επιτευχθεί συμφωνία τουλάχιστον στα βασικά, μέχρι την Πέμπτη (21/11) που θα καταθέσουν στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τα ζητήματα των πλειστηριασμών και των αμυντικών βιομηχανιών βρίσκονται στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων», ενώ -όπως είπε- δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό ζήτημα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, σε αντίθεση με όσα αφήνονται να διαρρεύσουν σε καθημερινά ρεπορτάζ του ημερήσιου τύπου. Ανέφερε πάντως πως και σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν συζητήσεις.
Στη διάρκεια του μίνι υπουργικού συμβουλίου, που διήρκεσε περίπου 8 ώρες και πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις ισοπεδωτικές αλλαγές που προωθεί στο Ασφαλιστικό και με τις οποίες εκτιμά πως θα μπορέσει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 600 εκ ευρώ.
Σε δήλωσή του, μετά τη σύσκεψη, έκανε λόγο για «νοικοκύρεμα του Ασφαλιστικού» , δηλώνοντας αισιόδοξος πως τελικά θα βρεθεί λύση.

«Με το οργανωτικό νοικοκύρεμα που επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πολύ σημαντικά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτή την πολύ κρίσιμη διαβούλευση. Και πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. Το περιβόητο, όμως , νοικοκύρεμα , μάλλον, διάλυση και άνευ όρων παράδοση στα νύχια των ιδιωτών είναι και μάλιστα με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για ακόμη μια φορά το μάρμαρο.

Για το θέμα των πλειστηριασμών (και κυρίως της πρώτης και μόνης κατοικίας), ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ισχύουν και πως «οι φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται», χρησιμοποιώντας την γνωστή επικοινωνιακή τακτική της εθελόδουλης συγκυβέρνησης η οποία τελικά διαψεύδεται με πάταγο!
«Όλη η συζήτηση από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα "ψάρια". Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας. Είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι» .

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΑΚΟΜΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Στον «αέρα» βρίσκεται ο προϋπολογισμός του 2014, τέσσερις μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσής του στη Βουλή. Η κυβέρνηση πρόκειται να προτείνει μέτρα "φωτιά" και αν συνυπολογιστεί ότι αυτή είναι απλώς η πρόταση της κυβέρνησης , ο νέος προϋπολογισμός φαίνεται ότι θα ρίξει στον Καιάδα χιλιάδες ακόμα νοικοκυριά και θα επιτείνει την συνεχόμενη ύφεση.
Τα νέα μέτρα , μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν και σειρά οριζόντιων μέτρων παρά τις επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις της εθελόδουλης συγκυβέρνησης.
Συγκεκριμένα , σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η κυβέρνηση πρόκειται να προτείνει:
  1. Μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων του δημοσίου και των Οργανισμών Γενικής Κυβέρνησης.
  2. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
  3.  Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
  4. Κατάργηση ή μεταφορά στον κρατικό προϋπολογισμό, των φόρων υπέρ τρίτων.
  5. Την επάνοδο του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% από το 13%, από την 1η Ιανουαρίου 2014.
  6. Περικοπές τρεχουσών κρατικών δαπανών, συγκεκριμένων κωδικών του προϋπολογισμού.
  7. Κατάργηση δημοσίων φορέων και Οργανισμών.
  8. Μείωση των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ αλλά και παράλληλη μείωση των προϋπολογισμών των ΔΕΚΟ.
  9. Νέο κούρεμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κατά περίπου 250 εκατ. ευρώ
  10. Μείωση των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις.
  11. Αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και του τιμολογίου της ΔΕΗ.
  12. Αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου