Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ - ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Την παραίτησή τους έθεσαν στη διάθεση του πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, τα μέλη της Συγκλήτου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα... 

Νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν τη συνέχιση των απεργιών τους για 11η εβδομάδα ανακοινώνοντας δύο ακόμη 48ωρες απεργίες έως την Παρασκευή. "Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε, σύμφωνα με Το Ποντίκι, ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, Βαλσαμής Βαλσαμάκης.
 
«Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και...
τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε τη λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί. Από την πλευρά του ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε ν' ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας». Ο πρύτανης εξουσιοδοτήθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ώστε να βρεθεί μια λύση.


Σήμερα αποφασίζουν για τη στάση τους και οι διοικητικοί του ΕΜΠ. Υπενθυμίζεται δε, ότι και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου