Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

Τις ώρες που η κυβέρνηση «υφάρπαζε» (ορολογία Κ. Σκανδαλίδη!) τις ψήφους των βουλευτών που τη στηρίζουν, οι εξελίξεις έξω από το κτήριο της Βουλής...

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ

Και ειδικότερα οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα – περιγράφουν σαφέστατα πώς θα χρησιμοποιήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβαν.

Έχουμε και λέμε:...

● Όλα δείχνουν πως το παζάρι για την τρύπα του προϋπολογισμού 2013-14 θα συνεχιστεί ως διαρκής απειλή και τον επόμενο μήνα. Η κυβέρνηση θα ανθίσταται και η τρόικα θα πιέζει μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή, την οποία θα πληρώσουμε όλοι όσοι εξακολουθούμε να πληρώνουμε αυτά τα χρόνια, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι. Εν τω μεταξύ θα κατατεθεί και ο νέος προϋπολογισμός χωρίς να έχει κλείσει η τρύπα, άρα θα είναι και αυτός εκκρεμής.
● Το αμέσως προσεχές διάστημα θα διαπιστώσουμε ότι το χρηματοδοτικό κενό στο ασφαλιστικό θα πρέπει να κλείσει και ως εκ τούτου θα πέσει ψαλίδι στα ευγενή ταμεία και θα ληφθούν μια ακόμη σειρά μέτρων εις βάρος των γνωστών υποζυγίων.
● Μέχρι το τέλος του χρόνου (άντε και ένα - δύο μήνες αργότερα) ο αρμόδιος υπουργός (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει... πειστεί από την επιχειρηματολογία της τρόικας και θα ετοιμάσει τους καταλόγους με τα ονοματεπώνυμα 12.500 ακόμη εργαζομένων οι οποίοι θα ξεβραστούν στον Καιάδα με το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.
● Όπως μας πληροφόρησε ήδη ο Όλι Ρεν, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στα ύψη (παρότι η εμπορική τους είναι στα Τάρταρα) τουλάχιστον μέχρι το 2016, προφανώς για να συνεχιστεί το ξεπούλημά τους από τους ιδιοκτήτες τους που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη.

Εν τω μεταξύ, για όσο διάστημα η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με την τρόικα, θα προχωρήσουν μια σειρά από δουλειές οι οποίες είναι στη μέση και έχουν να κάνουν με το ξαλάφρωμα του κράτους από περιττά βάρη, όπως η αμυντική βιομηχανία, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σιδηρόδρομοι κ.λπ.

Όλο αυτό το διάστημα που θα συνεχίζεται η πολιτική της καταστροφής και της λεηλασίας, λέτε να έχουν καμιά σημασία για τον κόσμο οι λόγοι που επικαλέστηκαν κάποιοι («δυσφορούντες») βουλευτές (και κόμματα) που έδωσαν την εμπιστοσύνη ή την ανοχή τους στην εν λόγω κυβέρνηση;

Ίσως μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη θα αισθάνεται κάπως πιο ήσυχη, με την προϋπόθεση ότι η χθεσινή της καταψήφιση προς την κυβέρνηση θα «ισοφαρίσει» όλα τα δικά της προηγούμενα «ναι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου