Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ... ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ

Διαβάζεις τον τίτλο της είδησης. «Επείγουσα πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα ζητά από την Αθήνα το Eurogroup»... 

Λες, ας ρίξω μια ματιά να δω ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα τέσσερα προβληματικά, ώστε να ξέρω τα υπόλοιπα μέτωπα στα οποία το Eurogroup θεωρεί ότι πάμε καλά. Και λέει η είδηση «Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον επίτροπο Όλι Ρεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε “Οι ελληνικές Αρχές πρέπει επειγόντως να παρουσιάσουν πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα: Τα προαπαιτούμενα, το δημοσιονομικό κενό, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε πρόοδο σε αυτά προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση”».

Δηλαδή τα «τέσσερα μέτωπα» είναι όλα τα μέτωπα. Μ’ αρέσει ο διακριτικός τρόπος με...
τον οποίο διαπιστώνουν όλοι πλην κυβέρνησης, ότι τίποτα δεν πάει καλά, ότι όλα είναι ανοιχτά και ότι η αισιοδοξία που κατά καιρούς εκφράζεται είναι γράμμα στον Αη Βασίλη.

Αντιθέτως, καμία σχέση με τη διακριτικότητα δε φαίνεται να έχει το Μαξίμου, καθώς χτες αργά το απόγευμα «πηγές του» ανέφεραν ότι οι παρατηρήσεις που δέχθηκε ο κ. Στουρνάρας είναι ήπιες. Ο Στουρνάρας, λοιπόν, εκπροσωπώντας την Ελλάδα δεν εμφανίστηκε στο Eurogroup για κάποιον άλλο λόγο παρά μόνο για να δεχθεί παρατηρήσεις και το Μέγαρο Μαξίμου είναι χαρούμενο επειδή στον Στουρνάρα δεν έγιναν αυστηρές παρατηρήσεις και δεν του επεβλήθη τιμωρία να μείνει όρθιος στη γωνία με το ένα πόδι σηκωμένο.

Δεν τίθεται πλέον θέμα προσχημάτων. Οι πατριώτες της Δεξιάς μαζί με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ομολογούν ότι έχουν καταντήσει την Ελλάδα τον χαζό της παρέας, που μονίμως απολογείται, μονίμως παρακαλά, μονίμως δέχεται παρατηρήσεις και διαρκώς είναι ο τρελός του ευρωπαϊκού χωριού. Αυτή είναι η πατρίδα των πατριωτών της Δεξιάς και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό το πράγμα χαίρονται, αυτό πουλάνε ως επιτυχία τους, αυτό διαφημίζουν ως success story. Η ΝΔ κατάφερε να χάσει ακόμη και το σημαντικότερο εμπόρευμά της, την εθνολαγνεία.
Αν σε αυτό το σημείο διασυρμού είχε φτάσει τη χώρα μια αριστερή κυβέρνηση, οι δεξιοί πατριώτες θα είχαν βγει στους δρόμους απαιτώντας τη χαμένη εθνική αξιοπρέπεια, κάποιος Πρετεντέρης θα πλατάγιαζε τα χείλη του εναντίον των «γνωστών προδοτών της αριστεράς» και κάποιοι Πορτοσάλτε θα επιβεβαίωναν ότι «η κοινωνία που ζητά να σώσουν τη χώρα τα τανκς έχει δίκιο».

Η γνωστή πατριώτισσα Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραφε χτες γλαφυρότατα ότι το πλοίο Ελλάς έχει μπει για τα καλά στο λιμάνι κι ότι είναι κρίμα να μην καταφέρει να δέσει τελευταία στιγμή και να βουλιάξει εντός του λιμένος. Λέγοντας «λιμάνι» εννοούσε προφανώς αυτό το απάνεμο στην αγκαλιά του οποίου μας παρέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά το διάγγελμά του στο Καστελόριζο.
Αυτοί οι γόνοι αρέσκονται σε κοινές παρομοιώσεις. Κι όλοι οι υπόλοιποι έχουν αμέτρητα κοινά σημεία. Όπως «τα τελευταία μέτρα». Όπως την «πιο σημαντική διαπραγμάτευση». Όπως το «δε θα ψηφίσω». Όπως το βουρκωμένο «ναι σε όλα» της Βάσως Παπανδρέου. Όπως το «μου υφαρπάζετε την ψήφο» του συγκινημένου Σκανδαλίδη.

Όλοι αυτοί, που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας σε τοκογλύφους, που μετέτρεψαν ένα λαό σε ένα τσούρμο καταθλιπτικούς, που καθημερινά δίνουν αναφορά σε ξένους ηγέτες και ορκίζονται πίστη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, είναι οι ίδιοι που καπηλεύονται την πατρίδα και ζητούν «από όλους να υπερβάλλουμε εαυτούς» ώστε να σωθεί η πατρίδα, τουτέστιν να πάρουν οι τοκογλύφοι «μέχρι και το τελευταίο ευρώ», του οποίου όμως η σειρά δε φαίνεται να έρχεται ούτε σε 100 χρόνια.
Αυτοί είναι οι καλοί πατριώτες που μοιράζουν ελπίδες με μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι, που στέκονται με τη λαμπρότητα της εξουσίας τους δίπλα σε μητροπολίτες και ψέλνουν περί ταπεινότητας, που σπέρνουν ψευδαισθήσεις επειδή δεν τους ενδιαφέρει ότι εμείς θα θερίσουμε τους εφιάλτες. Αυτοί που θέριεψαν τα τάγματα εφόδου και τάισαν τους νεοναζί για να έχεις να φοβάσαι τη σκιά σου ή να διοχετεύεις κάπου την οργή σου κλεισμένη αεροστεγώς.

Αυτοί είναι που διαγράφουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου επειδή δε θέλουν να θυμάσαι τι είναι ο φασισμός, αλλά αν τολμήσεις να τους πεις πως άδικα πήγαν τα παιδιά επειδή τελικά η Χούντα δεν έπεσε αλλά συνεχίζεται, θα σε φάνε ζωντανό επειδή δήθεν έθιξες τη «δημοκρατία» τους που «κατακτήθηκε με τους αγώνες» τους. Αυτοί είναι που αποκαλούν τους υπόλοιπους «προδότες, που θέλουν το κακό της πατρίδας».  Λοιπόν πατριώτη, εσύ με ποιους προδότες είσαι;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου