Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ - ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης απορριφθηκε  με 153 ψήψους,αλλά την ίδια στιγμή μια βόμβα απενεργοποιήθηκε... 

Και δεν εννοούμε την διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας και διαγράφηκε άμεσα από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Το θέμα των υποβρυχίων , η σύμβαση που υπέγραψε ο Βενιζέλος γι΄ αυτά και τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά το ΄χουμε γράψει εδώ και πολλές μέρες άνοιξε για τα καλά και δεν πρόκειται να κλείσει έτσι απλά. Αντιθέτως όπως προέκυψε από...
Την πολύ έντονη αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα στη Βουλή ,μόλις άρχισε. Και η κόντρα τους αναμένεται να κλιμακωθεί.
Ο Βενιζέλος προκάλεσε τον Τσίπρα για να καταθέσει την πρότασή του για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού του άσκησε πολύ έντονη κριτική για τη συμφωνία που υπέγραψε με το Σάφα ,σήκωσε το γάντι και κάνοντας χιούμορ του είπε ότι “πήγα στο Τέξας για να εκπαιδευτώ στις μονομαχίες. Και στη μονομαχία που με καλείτε θα είμαι παρόν”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλλά και πρώην ΥΕΘΑ που υπέγραψε την περιβόητη συμφωνία με το Σάφα απάντησε στα ερωτήματα του Τσίπρα για το που πήγαν τα 350 εκατομμύρια ευρώ με το επιχέιρημα ότι δόθηκαν για να ανακτήσουμε την κυριότητα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Ακριβή η ανάκτηση ενός πληρωμένου υποβρυχίου.

Δεν δόθηκαν απαντήσεις στα εξής: •Γιατί με τροπολογία αμέσως μετά τη συμφωνία με το Σάφα ,κρίθηκαν ...περαιωμένοι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στα Ναυπηγεία. Είναι γνωστό , υπάρχει η τροπολογία ,το ειπε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. •Είναι αλήθεια ότι ο Σάφα ζητά να πάρει και δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου; Το ρώτησε ο Τσίπρας . Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της συμφωνίας των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων προκαλεί την οργή Βενιζέλου κάθε φορά που αυτό τίθεται προς συζήτηση. Η απάντησή του ότι η συμφωνία είναι νόμος του κράτους είναι σωστή. Λέει την αλήθεια. Όμως το ερώτημα είναι άλλο και σ΄ αυτό πρέπει να απαντήσει και ο ίδιος αλλά και όσοι ψήφισαν το νόμο:
•Αποδείχτηκε συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο;
Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αν από εκεί θα προκύψει κάτι κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Ο Βενιζέλος όμως με αφορμή αυτή την εξέλιξη άφησε να εννοηθεί ότι η επιμονή του Τσίπρα κρύβει “εξυπηρετήσεις” σε συμφέροντα τα οποία όμως δεν μας τα είπε. Τα κρατά όπως καταλάβαμε για την εξεταστική επιτροπή! Διαφορετικά θα τα κρατήσει για τον εαυτό του.

Το βέβαιο είναι ότι τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποτελούν το μεγαλύτερο βαρίδι της κυβέρνησης,το οποιο μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου