Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Τ ΑΡΤΣΙΘΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Και τελικά ναι η Κύπρος είναι εκεί ζωντανή, όρθια και στέλνει τα φιλιά της στην Γερμανία… Όσο για τα δικά μας;  Εμείς για άλλη μια φορά  δεν είπαμε κουβέντα, αντίθετα συναινέσαμε με τη μία στις ορέξεις της Μέρκελ!!! Και τώρα βέβαια  Σαμαράς και  Στουρνάρας, κάνουν τον Αλέκο ενώ συνεχίζουν τα μνημόνια και  μιλάνε για μονόδρομους των μέτρων χωρίς αιδώ!!!...

Απέτυχε προς το παρόν το Δ’ Ράιχ να επιβάλει τις ορέξεις του μετά το γενναίο OΧΙ των Κυπρίων στους Ευρωπαίους «σωτήρες»… Δεν μάσησαν ούτε για μια στιγμή . Αν και με την πλάτη στον τοίχο οι Κύπριοι οικονομικοί αναλυτές, οι δικηγόροι αλλά και οι δημοσιογράφοι τάχτηκαν  από την πρώτη στιγμή σύσσωμοι δίπλα στον λαό !!! (Θυμηθείτε αλήθεια τί έκαναν εδώ οι ντόπιες Φιλιππινέζες...)

Ενημέρωσαν έξω από τα δόντια ότι οι ΜέρκελοΣόιμπλε έχουν στο νου τους... 


Να αποσταθεροποιήσουν την οικονομία  και το τραπεζικό τους σύστημα καθώς και ότι επιδιώκουν να καταστήσουν την Κύπρο δουλόφρονα προς το Βερολίνο.

Φώναζαν την ακέραια αλήθεια με σταράτο και καθαρό λόγο στον Κυπριακό λαό… «Οι ευρωληστές της ΕΕ αρπάζουν κρατικά ομόλογα και καταθέσεις σε όποια χώρα γουστάρουν, όποια στιγμή το κάνει κέφι ! Θέλουν να μας γονατίσουν, γιατί διαθέτουμε κοιτάσματα, ενεργειακό πλούτο και ξεχωριστή γεωπολιτική θέση.» Εμείς όμως, τόνιζαν σε όλους τους τόνους, θα ακολουθήσουμε τη ρήση του Πρώσσου Carl von Clausewitz: «Είναι προτιμότερο μια χώρα να αντισταθεί και να χάσει τον πόλεμο υπερασπιζόμενη την τιμή της, γιατί, όσο τρομερές κι αν είναι οι συνέπειες της ήττας, μετά την καταστροφή θα έρθει η αναγέννηση. Αλλοίμονο όμως στο λαό που υποκύπτει με την θέλησή του. Που δέχεται αδιαμαρτύρητα την ταπείνωση της κατοχής, την ντροπή της σκλαβιάς, την ταπείνωση της εθελούσιας υποταγής. Ένας τέτοιος λαός είναι χαμένος».

Και τελικά ναι η Κύπρος είναι εκεί ζωντανή, όρθια και στέλνει τα φιλιά της στην Γερμανία… Όσο για τα δικά μας;  Εμείς για άλλη μια φορά  δεν είπαμε κουβέντα, αντίθετα συναινέσαμε με τη μία στις ορέξεις της Μέρκελ!!! Και τώρα βέβαια  Σαμαράς και  Στουρνάρας, κάνουν τον Αλέκο ενώ συνεχίζουν τα μνημόνια και  μιλάνε για μονόδρομους των μέτρων χωρίς αιδώ!!!
 
Με λίγα λόγια οι άνθρωποι δουλεύουν στην κατεύθυνση του κτισίματος της Γερμανικής Ευρώπης …Όμως κύριοι αυτό που συνέβη χθες στην Κύπρο άνοιξε τα μάτια των Ελλήνων

Αν υπάρχει ένα πρώτο ασφαλές συμπέρασμα απ όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Κύπρο, είναι ότι αυτό που ονομάζεται και γνωρίσαμε ως «Ενωμένη Ευρώπη» και ειδικότερα «ευρωζώνη», μετράει μέρες. Η αντίστροφη μέτρηση για την αναδιατύπωση του ευρωπαικού πολιτικού χάρτη έχει ήδη ξεκινήσει.
Με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Τα σενάρια μπορεί να κινηθούν σε όλο το εύρος των πιθανοτήτων, από βελούδινα διαζύγια και συμφωνίες κυρίων, μέχρι θερμά επεισόδια και συγκρούσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχει γίνει σαφές ότι το εγχείρημα της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, έχει ξεπεράσει τα όριά του και όπως φαίνεται στην περίπτωση της Κύπρου, προσκρούει σε άλλα ευρύτερα συμφέροντα.
 
Η μετατροπή της Κύπρου σε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Όχι μόνο γιατί συναντά την αντίσταση του κυπριακού λαού, αλλά κυρίως γιατί τίποτε δεν μπορεί να συμβεί στο νησί ερήμην άλλων μεγάλων παικτών, όπως της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Παρά την οικονομική της ισχύ, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη της ότι το 3% του κυπριακού εδάφους είναι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις. Επίσης, ούτε ότι  το 40% των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες  αποτελούν ρωσικά κεφάλαια.
Μιλώντας περί ελέγχου της Κύπρου, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι στην περιοχή εξελίσσεται το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι που έχει να κάνει με τα κοιτάσματα στην περιοχή και τους δρόμους μεταφοράς τους στην Ευρώπη.
Προφανώς, η Γερμανία δεν είναι σε θέση να αγνοήσει τις  ΗΠΑ οι οποίες παρά τα οικονομικά τους προβλήματα εξακολουθούν να κυριαρχούν στρατιωτικά.
Τί ακριβώς επιδιώκουν οι ΗΠΑ, οι οποίες παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις; Αυτό μάλλον το γνωρίζουν οι Γερμανοί και από την απάντηση που θα δώσουν θα εξαρτηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός του ευρωπαικού πολιτικό τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου