Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία της κυπριακής εκκλησίας θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος είχε συνάντηση στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη...
Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας είπε ότι μπορεί να υποθηκευτεί ολόκληρη η περιουσία η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά είναι τεραστίων διαστάσεων και σε αντάλλαγμα θα της χορηγηθούν ομόλογα. Μάλιστα επεσήμανε ότι κάθε μοναστήρι, κάθε εκκλησία και κάθε εκκλησιαστικό ίδρυμα θα αγοράσει ομόλογα με εντολή Αρχιεπισκόπου.

Σημείωσε ότι υπάρχουν στην Κύπρο Μοναστήρια, όπως η Ιερά Μονή Κύκκου, η οποία διαθέτει τεράσται περιουσία σε μετοχές και ακίνητα.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμήθηκε στην αρχή ότι... 


Θα είχε σχέση με την πιθανή παρέμβαση του στον Πατριάρχη Κύριλλο για ρωσική βοήθεια προς την Κύπρο αλλά αυτό δεν χρειάστηκε τελικά γιατί ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ρωσική κυβέρνηση.
Ο κ. Χρυσόστομος είπε όταν εξήλθε από το προεδρικό Μέγαρο ότι ο κ. Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.
Το πρωί της Τετάρτης συγκαλείται σύσκεψη πολιτικώς αρχηγών για τον καθορισμό του σχεδίου Β', όπως λέγεται, μετά την απόρριψη του κουρέματος από την κυπριακή Βουλή.
Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι πρώτη πρωταιρεότητα του σχεδίου Β' είναι η παρέμβαση της Μόσχας και η διάσωση της κυπριακής οικονομίας καθώς την ώρα που συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. σαρρής έχει συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του στη ρωσική πρωτεύουσα ζητώντας του να αγοράσει η Ρωσία τη Λαϊκή Τράπεζα.
Ηδη ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Αναστασιάδη στη Μόσχα, επίσκεψη η οποια θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Το δεύτερο σημείο του σχεδίου Β' είναι η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίων Υπαλλήλων, Τρπαεζών και ημικρατικών Οργανισμών με αντάλλαγμα τη χορήγηση ομολόγων απευθείας συνδεδεμένα με το φυσικό αέριο. Υπολογίζεται ότι η περιουσία των ταμείων αυτών ανέρχεται στο ποσόν των 4 δισ. ευρώ.
Εκτακτη συνάντηση μετά τη χθεσινή απόρριψη από την κυπριακή Βουλή του κουρέματος των καταθέσεων ζήτησε η τρόικα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κάτι που έγινε δεκτό και θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι.
Πηγές από την τρόικα ανέφεραν το πρωί της Τετάρτης ότι δεν έχει να παρουσιάσει καινούργιο σχέδιο. Εξέφρασαν τη λύπη τους για την απόφαση της Βουλής και είπαν ότι περιμένουν τις νέες κυπριακές προτάσεις για να τις εγκρίνουν.

Το μεγάλο ερωτηματικό στην Κύπρο είναι πότε θα ανοίξουν οι Τράπεζες. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην έκδοση διατάγματος με το οποίο θα αποφασίζεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου