Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΑΨΑΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Eκτιμούμε πως πλησιάζει επικίνδυνα η επέμβαση της Δύσης στη Συρία. Το λέμε αυτό για μια σειρά από λόγους: Την απόφαση του ΟΗΕ να αποσύρει αρκετούς από τους περίπου 80 υπαλλήλους του βρίσκονται στη Συρία... 

Την έντονη, όσο ποτέ πριν, προσπάθεια των ΗΠΑ για εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας. Τα όλο και πιό πυκνά δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου (τελευταίο, αυτό των New York Times) στα οποία αναφέρεται πως η CIA ανοικτά πλέον εξοπλίζει τους αντάρτες της Συρίας με μυστικές πτήσεις. Στο Αμάν ανακοινώθηκε πως οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες... 


Που πολεμούν το καθεστώς Άσαντ έκλεισαν τα δύο μοναδικά συνοριακά φυλάκια Ιορδανίας-Συρίας.
«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός κατέλαβε και έκλεισε τα δύο συνοριακά φυλάκια της Ντεράα και της Νασίμπ από τη συριακή πλευρά της μεθορίου,  όταν αυτά τέθηκαν υπό τον έλεγχό του», δήλωσε πηγή των αντικαθεστωτικών.

Στεκόμαστε όμως κυρίως στην απόφαση του ΟΗΕ, γιατί με το να αποσύρει το προσωπικό του πιστοποιείται έμμεσα ότι πολύ σύντομα ακόμη και το κέντρο της Δαμασκού μπορεί να γίνει πεδίο μαχών και κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των εξεγερθέντων. Θυμίζουμε πως δύο εβδομάδες πριν, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την αποχώρηση 1000 κυανόκρανων από τα υψίπεδα του Γκολάν, όπου βρίσκονται από το 1974. Και θυμίζουμε και τη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου, πως ο κυριότερος λόγος που ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία είναι το θέμα της Συρίας.
Είναι όλο και πιό πολλά λοιπόν τα σημάδια πως επίκειται η τελική επίθεση των δυτικών για την εξόντωση  του καθεστώτος Άσαντ. Και οι εσκεμμένες διαρροές σχετικών πληροφοριών μόνο τυχαία δεν είναι. Αλλά έχουμε στην αρχική της φάση την «προετοιμασία» της κοινής γνώμης, σε Δύση και αραβικό κόσμο, προς εμπέδωση του ότι η οριστική επίθεση επίκειται. 


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ... 

ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου