Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

TOYΡΚΟΣ ΥΠ. ΕΥΡ. ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: ΑΝ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ THΣ ΔΙΝΕΙ 5 ΔΙΣ!..
 
Η λαϊκή φράση που λέει "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" επιβεβαιώνεται πλήρως από τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, σε μια φάση που η τελευταία βιάζεται από τις νεοπαοικιακές εκβιαστικές πολιτικές της Γερμανικής Ευρώπης.
Μετά την πρόσφατη εξαιρετικά προκλητική παρέμβαση της Τουρκίας με την οποία αμφισβητούσε τα διακαιώματα της Λευκωσίας σε περιοχές αδιαμφισβήτητης Κυπριακής ΑΟΖ και ζητούσε τη συνδιαχείρησή τους με το ψευδοκράτος, ακολούθησε τώρα μια νέα πιο ιταμή και προσβλητική τουρκική πρόκληση σε βάρος της Κύπρου. Με τη νέα πρόκλησή της η Τουρκία δια του υπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς στην ουσία προτείνει... 


Περιφρονητικά δορυφοροποίηση της Κύπρου στην Τουρκία δια μέσου του ψευδοκράτους των κατεχόμενων! 
Πολιτικοί κύκλοι στη Λευκωσία εκφράζουν φόβους ότι η οικονομικοκοινωνική τραγωδία της Κύπρου, μπορεί να εξελιχθεί και σε εθνική τραγωδία με επιπτώσεις και στην Ελλάδα, πολύ περισσότερο , μάλιστα, που επιτείνονται οι σφοδρές γεωπολιτικές αντιθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή μας με πολλές ειδικές στοχεύσεις, μεταξύ των οποίων και τους υδρογονάνθρακες!

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν στηριζόταν σε μία φόρμουλα «καζάν-καζάν» (win-win), δηλαδή επωφελή και για τις δύο πλευρές, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.
Προσφέρει τα 5 δισ. ευρώ με την προϋπόθεση να τα ζητήσει αυτά η Λευκωσία από το κατοχικό καθεστώς!
Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας,λοιπόν, ο κ. Μπαγίς προσφέρει τα 5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Κύπρος με την προϋπόθεση να τα ζητήσει αυτά η Λευκωσία από το κατοχικό καθεστώς.

Παράλληλα, δηλώνει ότι η Αγκυρα δεν θα είχε αντίρρηση εάν η Κύπρος επέλεγε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμά της τουρκική λίρα, «όπως κάνει η ΤΔΒΚ» στα κατεχόμενα εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου