Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ!...
 
Η πρώτη σημερινή συνάντηση του Α. Σαμαρά και του με το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη θύμισε τη γνωστή λαϊκή φράση: κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.
Δεν είναι καθόλου υπερβολικό ότι η συνάντηση Σαμαρά και Αναστασιάδη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συνάντηση μνημονιακής αλληλεγγύης και αφοσίωσης στην τρόικα και επομένως συνάντηση οικονομοκοινωνικής καταστροφής των δύο χωρών. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι... 


Και οι δύο ηγέτες , μάλλον, συνέπεσαν στην παράδοξη άποψη ότι το πρόβλημα της ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα αν δεν είναι και ευρωπαϊκοί οι υδρογονάνθρακες.
Είναι προφανές ότι ο Σαμαράς θέλει να σύρει και την Κύπρο στην προσπάθεια που όψιμα(;) ανακάλυψε για άμεση εμπλοκή της Γερμανικής ΕΕ στην διευθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
 
Μια τέτοια εμπλοκή , όμως, της ΕΕ για μια τέτοια διευθέτηση οδηγεί το Αιγαίο ευθέως σε διχοτόμηση-συνεκμετάλλευση και την Ανατολική Μεσόγειο σε εκρηκτικές και απαράδεκτες θαλάσσιες διευθετήσεις!
 
Σε μια περίοδο μνημονιακής κατάρρευσης και έντονων ιμπεριαλιστικών γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων Σαμαράς και Αναστασιάδης , με τις παραδομένες κηδεμονευόμενες επιλογές τους, γίνονται ακραία επικίνδυνοι για μεγάλες εθνικές τραγωδίες και εθνικές περιπέτειες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου