Οι λιβυκοί βραχίονες των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα και της «μητρικής οργάνωσης» Μουσουλμανική Αδελφότητα (ή Αδελφοί Μουσουλμάνοι) βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για να προχωρήσουν σε μια «μεγάλη συγχώνευση», δηλαδή σε ένα κοινό μέτωπο στη βόρεια Αφρική, υποστηρίζει η διαδικτυακή αραβόφωνη εφημερίδα Asharq al Awsat που εδρεύει στο Λονδίνο...
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι μεγαλύτερες ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις της Λιβύης συζητούν για το πώς θα συμμαχήσουν μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσουν ένα κοινό ηγετικό συμβούλιο.
Οι προσπάθειές τους να ενωθούν θεωρούνται «απάντηση» στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, μέσω του ΟΗΕ, ώστε να σχηματιστεί μια κοινώς αποδεκτή κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, στην οποία θα συμμετέχει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση που έχει καταφύγει στο Τομπρούκ (ανατολική Λιβύη) και οι ισλαμιστές πραξικοπηματίες που έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η συμμαχία ισλαμιστών και τζιχαντιστών στη Λιβύη υποκινείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έχει καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη (οι πραξικοπηματίες που αναφέραμε παραπάνω), υποστηρίζεται από την Τουρκία και υποτίθεται ότι... συζητά με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση για να ενωθούν.
Με άλλα λόγια, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι παίζουν διπλό παιχνίδι. Από τη μία κοροϊδεύουν τον ΟΗΕ ότι είναι πρόθυμοι να συστήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση που έχει καταφύγει στο Τομπρούκ και παράλληλα συνωμοτούν με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα για να ενωθούν.
Πηγή που μίλησε στην αραβόφωνη εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υποκρίνονται ότι αποδέχονται την πρόταση του ΟΗΕ, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται ώστε αυτή η προσπάθεια να καταρρεύσει.
Και είναι απορίας άξιο πώς ο ΟΗΕ προσπαθεί να «μονιάσει» τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας με τους ισλαμιστές Αδελφούς Μουσουλμάνους, όταν το ξέρουν και οι… πέτρες ότι η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος είναι «τέκνα» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Asharq al Awsat, οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εκτιμούν ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ορκισμένος εχθρός των ισλαμιστών, ο οποίος υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης που εδρεύει στο Τομπρούκ, είναι σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου και παράλληλα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Ισραήλ (ο ίδιος άνθρωπος που ανέτρεψε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο και διέλυσε τη συμμαχία του Ερντογάν με τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι), «δεν υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς εξαιτίας των στενών του σχέσεων με τη Ρωσία» και ότι «οι Αμερικανοί ανυπομονούν να τον δουν να αποχωρεί από το προσκήνιο».
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δηλαδή, της οποίας ηγετικό στέλεχος είναι και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτιμά ότι ο Σίσι είναι στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.
Εάν αυτό ισχύει, που αμφιβάλλουμε, αλλά εάν ισχύει είναι ένα άκρως ανησυχητικό σενάριο για την ανατολική Μεσόγειο, διότι ο Σίσι όχι μόνο διέλυσε τη συμμαχία της Αιγύπτου με την Τουρκία που είχε συνάψει ο Μόρσι, αλλά και προσέγγισε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ στη δημιουργία ενός νέου συμμαχικού άξονα, που από όσο είναι γνωστό εξυπηρετεί πρωτίστως τα δυτικά συμφέροντα.
Εάν ο Σίσι ανατραπεί η Αίγυπτος θα παραδοθεί στο χάος και η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα γίνει πανίσχυρη. Οι ΗΠΑ «λογικά» δεν έχουν κάποιο συμφέρον από αυτό και μάλλον η ανατροπή Σίσι εξαιτίας των φημολογούμενων στενών του σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί ευσεβή πόθο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Μια ανατροπή Σίσι θα τίναζε και στον αέρα την ισχυρή συμμαχία της ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, αφού για να εξαχθούν οι υδρογονάνθρακες οι προαναφερόμενες χώρες πρέπει να είναι μαζί, που σημαίνει ότι στην Αίγυπτο το πάνω χέρι πρέπει να το έχουν οι κοσμικοί και όχι οι ισλαμιστές.
Εξάλλου οι ισλαμιστές της Αιγύπτου είναι ορκισμένοι φίλοι της Τουρκίας, εχθροί του Ισραήλ και σε αυτή τη σκακιέρα είναι εχθροί Ελλάδας και Κύπρου.
Επιστρέφοντας στο δημοσίευμα της αραβόφωνης εφημερίδας, το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και η Μουσουλμανική Αδελφότητα συμφώνησαν να συστήσουν ένα κοινό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστικών οργανώσεων στη Λιβύη θα διαμοιραστούν μεταξύ τους, κάτι που το έχουν ήδη πράξει στη Βεγγάζη.
Ο αντιπρόσωπος της Αλ Κάιντα λέγεται ότι είπε πως μια τέτοια συμμαχία θα «εμπνεύσει» τους τζιχαντιστές στην Αλγερία και στην Αίγυπτο να τους μιμηθούν.
Όλες αυτές οι συνωμοσίες είναι γνωστές στους Ισραηλινούς, προφανώς, διότι όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του σάιτ Breitbart από τα Ιεροσόλυμα (άρα οι Ισραηλινοί έχουν πληροφόρηση), ήδη διεξάγονται «ζυμώσεις» μεταξύ της Χαμάς στη Γάζα, που είναι ο παλαιστινιακός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και των πυρήνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Γάζα να συνεργαστούν.
Το TRIBUNE υπενθυμίζει εδώ, για δεύτερη φορά στο παρόν κείμενο, ότι ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα της Τουρκίας αποτελεί το ανεπίσημο «μετριοπαθές» παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Τίποτα από αυτά τα κομμάτια του παζλ δεν είναι ξέχωρο. Για την ακρίβεια, φαίνεται ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα καταβάλλει προσπάθειες να ενώσει όλα τα σκόρπια κομμάτια της (Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος κ.α.) σε έναν κοινό τζιχάντ (ιερό πόλεμο) που θα επιτεθεί, ας μη γελιόμαστε, στη συμμαχία των αρχαίων λαών της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή στη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και στο κάδρο είναι και ο Κούρδοι, που επιδιώκουν και δεν το κρύβουν υποστήριξη από Ελλάδα και Ισραήλ.
Ο ανταποκριτής του Breibart από τα Ιεροσόλυμα επισημαίνει ότι ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σινά, ο Σάντι Αλ Μενάι (Shadi Al Menai), εισήλθε στη Γάζα για να μεσολαβήσει ώστε να τα βρουν η Χαμάς με τους σαλαφιστικούς πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Γάζα, μετά από τις πρόσφατες μεταξύ τους εχθροπραξίες που είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος από τη Χαμάς.
Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σινά, Σάντι Αλ Μενάι, λέγεται ότι μεσολάβησε τελικά να ειρηνεύσει η Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος στη Γάζα με αντάλλαγμα το Ισλαμικό Κράτος στο Σινά να βοηθήσει ώστε να εισέλθουν στη Γάζα, κρυφά από τον αιγυπτιακό στρατό, τμήματα και εξαρτήματα πυραύλων που χρειάζεται η Χαμάς για να απειλεί και να επιτίθεται στο Ισραήλ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χαμάς κατηγορείται ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στη λαθραία μεταφορά όπλων. Η τωρινή κυβέρνηση της Αιγύπτου το γνωρίζει, οι Ισραηλινοί το γνωρίζουν, όπως και όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος και τη Χαμάς κρύβεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ωστόσο, παρά τη συνεργασία μεταξύ Χαμάς και Ισλαμικού Κράτους, μικρότερες παλαιστινιακές τζιχαντιστικές – σαλαφιστικές οργανώσεις κατηγορούν τη Χαμάς ότι δεν εφαρμόζει απόλυτα τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία και επίσης την κατηγορούν ότι έχει πάρε – δώσε με το σιιτικό Ιράν. Βεβαίως αυτές είναι «τοπικές» φαγωμάρες που δεν επηρεάζουν τον κεντρικό σχεδιασμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εάν θέλετε εξυπηρετούν ως «ξεκάρφωμα».
Όχι απλώς καζάνι που βράζει, χύτρα έτοιμη να ανατιναχθεί είναι η Μέση Ανατολή και όλη η ανατολική Μεσόγειος. Εάν τα παραπάνω «συντονιστούν» μεταξύ τους, ο πόλεμος που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Συρία θα μοιάζει «τίποτα» μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου