Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

O Ρήγας και η τιμωρία των εγκλημάτων των αξιωματούχων

Που να φανταζόταν ο εθνομάρτυρας ότι μετά από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του κράτους των γραικύλων, οι κάθε λογής κυβερνώντες θα παρέμειναν ατιμώρητοι για τα απίστευτα εγκλήματά τους... 

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεμαλεσ


Έγραφε ο Βελεστινλής στο άρθρο 31 των Δικαίων του Ανθρώπου: «Τα εγκλήματα των Επιτρόπων του Έθνους και των αξιωματικών (δημοσίων λειτουργιών) ποτέ δεν έχουν να μείνουν ατιμώρητα. Κανένας δεν έχει το δίκαιον να στοχάζεται τον εαυτόν του απαραβίαστον περισσότερον από...
τους άλλους. Ήγουν όταν σφάλλη μεγάλος ή μικρός, ο Νόμος τον παιδεύει αφεύκτως κατά το σφάλμα του, ας είναι και ο πρώτος αξιωματικός» (δηλαδή θα λέγαμε ο Πρωθυπουργός). 


Αυτά οραματίζονταν ο Ρήγας σε μια νέα δημοκρατική και Ευνομούμενη Ελλάδα και όχι τη θέσπιση του χυδαίου άρθρου 86 του συντάγματος, το οποίο καθιέρωσε την παντοειδή ατιμωρησία των σάπιων πολιτικάντιδων!!! 

Τι να πεις και τι να σχολιάσεις για ένα σάπιο λαό, που όλα τα δικαιολογεί και όλα τ’ αντέχει, για να επιβεβαιώσει την εύστοχη ρήση του σαρκαστή Λασκαράτου (1811-1901), που έγραφε: «Οι παλιάνθρωποι ενώνονται μεταξύ τους σαν τις σάπιες σταφίδες». 

Καλό θα ήταν οι ασχολούμενοι με τα ηλεκτρονικά να στείλουν το κείμενο αυτό στους συντάκτες του άρθρου 86, Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως και στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης για να μάθουν λίγη εθνική ιστορία. Ίσως νοιώσουν κάποιες ηθικές ενοχές για το κατάντημα της Ελλάδας.

Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου