Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μάθημα ήθους σε ολόκληρο τον πλανήτη από το Συριακό στρατό που μάχεται μόνος και περήφανος τα τέρατα του ισλαμοφασισμού

Δυστυχώς είναι γεγονός. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα στη Συρία - Ο στρατός της Συρίας πρόλαβε και έκρυψε εκατοντάδες αρχαία αγάλματα από την ελληνιστική πόλη Παλμύρα... 

Ο στρατός της Συρίας έκρυψε εκατοντάδες αρχαία αγάλματα από την Παλμύρα

Η Παλμύρα (στα συριακά Ταντμούρ) εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο, την αρχαία πόλη δηλαδή με τα μοναδικά μνημεία, έχει και σύγχρονη πόλη ακριβώς δίπλα στις αρχαιότητες.
Η κατάληψη της Παλμύρας έγινε την Τετάρτη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις και η φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή...
εγκατέλειψαν την πόλη, αφού πρώτα την εκκένωσαν από τους αμάχους.
Τώρα επικρατεί μεγάλη ανησυχία παγκοσμίως για το τι θα απογίνουν τα μοναδικά μνημεία της Παλμύρας. Το Ισλαμικό Κράτος έχει απειλήσει ότι θα ισοπεδώσει όλη την αρχαία πόλη, όπως έπραξε με ασσυριακές αρχαιότητες στο βόρειο Ιράκ.
Ο επικεφαλής του αρχαιολογικού συμβουλίου της Συρίας κάλεσε όλο τον πλανήτη να προστατέψει την αρχαία Παλμύρα, μιλώντας από τη συριακή κρατική τηλεόραση.
Ωστόσο, η κυβέρνηση της Συρίας όλες αυτές τις ημέρες μετέφερε εκατοντάδες αρχαία αγάλματα και άλλες αρχαιότητες μακριά από την πόλη σε ασφαλείς κρυψώνες μακριά από τους παρανοϊκούς. «Φοβόμαστε για το Μουσείο και τα Μνημεία της πόλης, αυτά δεν μπορούν να μετακινηθούν», δήλωσε ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ στο Reuters. «Η σωτηρία της Παλμύρας είναι μάχη όλου του κόσμου», πρόσθεσε.
Η Παλμύρα βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην έρημο, αφού συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με τις ανατολικές επαρχίες, ελέγχοντας τον μεγάλο αυτοκινητόδρομο της συριακής ερήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου