Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για τρομοκρατικές επιθέσεις

Δώδεκα πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο» για τρομοκρατικά χτυπήματα, σύμφωνα με μία ανάλυση της εταιρείας ανάλυσης κινδύνων Verisk Maplecroft... 

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για τρομοκρατικές επιθέσεις

Η Maplecroft ανέλυσε 1300 αστικά και εμπορικά κέντρα ανά τον κόσμο βασιζόμενη στην ένταση και στη συχνότητα των επιθέσεων τον χρόνο μετά τον Φεβρουάριο του 2014. Η έκθεση έλαβε επίσης υπόψη  την...
ένταση και τον αριθμό των επιθέσεων τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Η Βαγδάτη θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο για τρομοκρατικές επιθέσεις, με 1141 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί σε 380 επιθέσεις. Συνολικά, επτά από τις πιο επικίνδυνες για επίθεση πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στο Ιράκ με τη Μοσούλη να έρχεται δεύτερη και το Ραμάντι τρίτο. Σε όλο τον κόσμο 64 πόλεις βρίσκονται σε «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο» για επίθεση, με τις περισσότερες να βρίσκονται στη Μέση Ανατολή (27) και στην Ασία. Από αυτές οι 12 είναι πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων του Καΐρου της Αιγύπτου, της Αμπούτζα στη Νιγηρία, του Ναϊρόμπι στην Κένυα και του Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν.

Στην Αφρική 14 πόλεις αυξήθηκε σημαντικά ο κίνδυνος βίας, εξαιτίας εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως η Μπόκο Χαράμ και η αλ Σαμπάμπ αλλά και της πολιτικής αστάθειας. Παράλληλα στην Ευρώπη τρεις πόλεις βρίσκονται σε εξαιρετικό κίνδυνο, με το Λουχάνσκ της Ουκρανίας στην 46η θέση, το Ντονέτσκ στην 56η και το Γκρόσνι στη Ρωσία στην 54η. Μετά την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό, το Παρίσι βρέθηκε στην 97η θέση από τη 201η που ήταν πριν. Στη Βρετανία η πιο επικίνδυνη πόλη για τρομοκρατική επίθεση είναι το Μπέλφαστ (91), το Μάντσεστερ (398) και το Λονδίνο (400).

Η Σαρλότ Ίνγκχαμ, αναλύτρια στην Maplecroft, είπε ότι είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις που ψάχνουν σε ποιο μέρος να επενδύσουν να λαμβάνουν υπόψη τις τρομοκρατικές απειλές. «Περίπου το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ προέρχεται από τις πόλεις. Οι διαφορές στον τρομοκρατικό κίνδυνο μεταξύ των κρατών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τους κινδύνους στα περιουσιακά στοιχεία, στους υπαλλήλους και στον εφοδιασμό» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου