Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

H «αθώωση» του Ανδρέα Παπανδρέου και η «Αυριανή».

Το συγκρότημα του εκδότη Γ. Κουρή μας αποκάλυψε τη μεγάλη αλήθεια για την «αθώωση» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, στον συγκλονιστικό σκάνδαλο με το «πιτσικαρισμένα pampers» της Τράπεζας Κρήτης... 
Αποτέλεσμα εικόνας για αυριανισμοσ
Ιδού η μεγάλη αλήθεια όπως την διαβάζουμε στο κύριο άρθρο της εφ. «Kontra News» «Στο τέλος ο Ανδρέας τα έκανε θάλασσα και αν δεν ήταν η «Αυριανή, σίγουρα θα πέθαινε στη φυλακή σαν κλέφτης». Πρόκειται για τη μοναδική αλήθεια και ιδού γιατί: Ο «αυριανισμός», την εποχή του «βρώμικου ‘89» - όπως το...
αποκάλεσαν μετέπειτα οι μασαδόροι του ΠΑΣΟΚ –κυβερνούσε ουσιαστικά την Ελλάδα.
Ο «αυριανισμός ήταν κράτος εν κράτει» και ποδηγετούσε τον εκφυλισμένο δημόσιο βίο και χειραγωγούσε τη Δικαιοσύνη, της οποίας δύο προέδρους του Αρείου Πάγου «έκανα εγώ», όπως είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση εδώ και καιρό στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο τότε εκδότης της «Αυριανής». Ήταν τότε που ο αφιονισμένος κομματικά πολιτικός στρατός του ΠΑΣΟΚ είχε κατακλύσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου γινόταν η δικη-οπερέτα του Ειδικού Δικαστηρίου και με υψωμένες φωνές και γροθιές απαιτούσε: «Κάτω τα χέρια απ’ τον Ανδρέα»!
Όποιος δει τις τηλεοπτικές εκείνες εικόνες θα φοβηθεί. Φοβήθηκαν και οι δικαστές. Μια εικόνα που έβαζε σε μελαγχολικές σκέψεις για το ηθικό κατάντημα του μισού Ελληνικού λαού.
Ήταν τότε που ο «χαρισματικός» αρχηγός του εθνοκτόνου λαϊκισμού ξευτέλισε τη Δικαιοσύνη αρνούμενος να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου δηλώνοντας από τα προεκλογικά μπαλκόνια της Κοζάνης: «Κανένας θεσμός. Μόνον ο λαός. Και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε στους ξένους και στα παρασιτικά οικονομικά και άλλα κυκλώματα» (βλ. «Ελευθεροτυπία» της 15-4-1989 και περισσότερα στο έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002, σελ. 110-111 και στο έργο του μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου Σπ. Σπύρου, που «δίκασε» τον Ανδρέα, με τίτλο: «Να, γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και χρεωκόπησε η Ελλάδα», εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2012) «Αθωώθηκε», λοιπόν ο πατριάρχης του ελληνικού λαϊκισμού – αφού εκμαύλησε πολιτικά και ατομικά τη μισή ελληνική κοινωνία – και με την μεγαλοψυχία του «αντιπάλου» του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση δήλωσε τούτο το αδιανόητο αλλά αληθινό: «Αν κουνούσα το δαχτυλάκι μου ο Ανδρέας θα πήγαινε φυλακή».
Έτσι, λοιπόν, «αθωώθηκε» ο Ανδρέας Παπανδρέου για τα «πιτσικαρισμένα pampers» - με πεντοχίλιαρα – της Τραπέζης Κρήτης, αφού ο Μεσσίας – αρχηγός «είχε ταυτίσει τον εαυτό του με το κίνημα, το κίνημα με την Ελλάδα και συνεπώς τον εαυτό του με την Ελλάδα», όπως πολλάκις έγραψα για το αρρωστημένο αυτό φαινόμενο (βλ. π.χ. το άρθρο μου: «Λαϊκισμός = Απολυταρχισμός» στα «Πολιτικά Θέματα» της 23-4-1993 – «Ο λαϊκισμός και το μήνυμά του στην Ελλάδα» στα ίδια , της 10-4-1992 – «Οι υποσχέσεις των πολιτικών ως αδίκημα εξαπάτησης του λαού», στα «Π.Θ.», της 9-7-1993 – «Η πολιτική εξαχρείωση και ο κοινωνικός εκμαυλισμός», στα «Π.Θ.», της 25-7-1993 – «Ο λαϊκισμός εγκυμονεί εθνικές συμφορές», στα «Π.Θ.» της 12-11-1993 – «Η ηθική και πολιτική ευθύνη του λαού για το κατάντημα του έθνους», στα «Πολιτικά Θέματα», της 28-4-1995). Εκατοντάδες κριτικά κείμενα εκδόθηκαν σε τρεις τόμους με τον τίτλο: «Πολιτική και Κοινωνία στην Ελλάδα του λαϊκισμού», εκδ. «Πολιτικά Θέματα» 2003-2004 και «Κριτικά Κείμενα», εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2012). Άδικος κόπος και χαμένη φαιά ουσία που απευθυνόταν σε μια σάπια ελληνική κοινωνία που τέσσερις δεκαετίες πορεύεται χωρίς θεσμούς, χωρίς ηθικούς κανόνες, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς τιμωρία.
Άντε και… ραντεβού στα θυμαράκια. Σαν να ήμουν «μάντης», γράφοντας: «Αυτόν τον σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;» («Πολιτικά Θέματα», της 3-10-2003). Ακολούθησε η «αγορά» και μάλιστα κοψοχρονιάς, το 2010 με πωλητή του Γιωργάκη Παπανδρέου. Τον γόνο της πολιτικής δυναστείας, που υπήρξε ο κακός δαίμων της Ελλάδας και ο οποίος έχει το θράσος να διεκδικεί πολιτικό ρόλο, αν και από το Μάϊο του 2010, ανήρτησα τη φωτογραφία του στο διαδίκτυο με τίτλο: «Καταζητείται: Ως πότε θ’ ανεχόμαστε αυτόν τον εθνικό νεκροθάφτη;» (20-5-2010). Με την ευκαιρία θυμίζω και τον ανθελληνικό ρόλο του Γενάρχη κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής και της πρωθυπουργίας του στο Κάϊρο, μέσα από απόρρητη εντολή του τότε Άγγλου υπουργού των Εξωτερικών Α. Ήντεν. Αυτό του το ρόλο τον ανέδειξα από το Σεπτέμβριο του 2012 με τούτο το κείμενο: «Η μοίρα της Ελλάδας και της Κύπρου στα πλοκάμια της αγγλικής διπλωματίας μέσα από απόρρητα έγγραφά της του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» (βλ. Μηνιαίο περιοδικό «Ελληνόραμα», τευχ. ’96. Το κείμενο αυτό στηρίχθηκε στις αποκαλύψεις του καπετάνιου του ΕΛΑΣ του μακαρίτη πλέον Θ. Καλλίνου – (Αμάρμπεη) από το έργο του: «Διάλογος, σε εθνικά προβλήματα του Ελληνισμού», εκδ. ιδίου, Αθήνα 2005, σελ. 535-537). Σιωπή, σιωπή από παντού και οι πασόκοι παλαμάκια και ζήτω!! Κατακαϋμένη Ελλάδα.
Υ.Γ. Το κείμενο είναι χρήσιμο στη σημερινή κυβέρνηση που υπόσχεται να τιμωρήσει τους κλέφτες.
Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου