Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Διαχειριζόμενοι μια καθολική πολιτική εξαπάτηση

Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό «σύστημα» διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων... 
Ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις! Οι δανειστές ζητούν 2% πρωτογενές πλεόνασμα - Αρχές Ιουνίου τοποθετούν τη συμφωνία
Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο...
Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.
Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μισέλ Σαπέν, της Ιταλίας κ. Πιερ Κάρλο Παντοάν, της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιερ Μοσκοβισί κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα.
Αυτά απαντά εν ολίγοις το υπουργείο οικονομικών αναφορικά με τις διαρροές που φέρουν το προσχέδιο Βαρουφάκη να "τορπιλίζει" την καλή διαδρομή στη διαπραγμάτευση που φέρεται να ανοιξε προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το κυβερνητικό επιτελείο, επιμένει να δίνει μάχες εντυπώσεων για εσωτερική κυρίως κατανάλωση, και όχι επι της ουσίας τη μάχη για την εθνική αξιοπρέπεια που έχει ανάγκη ο τόπος.
Μια τέτοια επιλογή επομένως, καθιστά σε πρώτο επίπεδο την ίδια την κυβέρνηση, όμηρο στη διαχειριστική τακτική των συνομιλητών της ακόμη και στον τρόπο διαχείρισης της επικοινωνίας. 
Και σε δεύτερο επίπεδο καθιστά την ίδια τη χώρα όμηρο μιας ολέθριας συνδιαλλαγής, που τίποτε καλό δε μπορεί να προοιωνίζεται για τον τόπο.
Έτσι, όλο και περισσότερο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, καταπιάνεται με ζητήματα που δεν απαριθμούν και δεν εκλαϊκεύουν ωφελήματα από την τρίμηνη σικέ "διαπραγμάτευση" που αποκαθήλωσε το σύνολο των προεκλογικών της εξαγγελιών.
Αντίθετα αυτό στο οποίο έχουν επιδοθεί, είναι μια πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης της καθολικής πολιτική τους υπαναχώρησης, στα πλαίσια μιας συνολικότερης διαχείρισης μιας γενικευμένης πολιτικής απάτης.
Άλλωστε οι καθαρές πολιτικές, έχουν επίσης καθαρά αποτελέσματα, και ως εκ τούτου καμία επικοινωνιακή διαστρέβλωση δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου