Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Την ώρα που οι Τούρκοι επιμένουν στις προκλήσεις και τραβάνε το σκοινί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει με αβέβαιες και χρονοβόρες μεθόδους, μεταξύ των οποίων είναι (σε επίπεδο σκέψης προς το παρόν) να κινηθεί νομικά εναντίον των γειτόνων...

  Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής όχι μόνο δεν...
έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας, αλλά αντίθετα προσπάθησε να «καλοπιάσει» την Τουρκία!
Υποσχέθηκε μάλιστα γη και ύδωρ στο ψευδοκράτος, καθώς ομολόγησε ότι «η κεντρική κυβέρνηση θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών αναλογικά και φιλικά προς τους Τουρκοκυπρίους για να αναπληρωθεί το αναπτυξιακό επίπεδό τους».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να καθησυχάσει (!) τους Τούρκους σχετικά με την τριμερή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αίγυπτο, υποστηρίζοντας ότι οι γείτονες κάνουν μια «φοβική ανάγνωση». Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη δράση του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για προκλήσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Στην Κύπρο υπάρχει ένα κράτος που έχει διεθνή δικαιώματα και είναι η Κυπριακή Δημοκρατία» σημείωσε σε μια αόριστη και γενικόλογη αναφορά.

Κληθείς να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, υπογράμμισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της Θράκης, όπου και πάλι αορίστως υποστήριξε ότι στα θέματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν υπάρχει ανταλλακτικότητα», ενώ είπε ακόμα ότι «φερόμαστε στους Ελληνες μουσουλμάνους όπως σε όλους τους Ελληνες πολίτες, με ίδια δικαιώματα και ίδιες ευαισθησίες, χωρίς λογικές γκετοποίησης».
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Ν. Βαλαβάνη τάχθηκε κατά της διεξαγωγής του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας Τουρκίας «τώρα που το “Μπαρμπαρός” κόβει βόλτες στην ΑΟΖ».

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου