Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

Συγκυβερνώντες βουλευτές «αντάρτες του γάλακτος» και μεγάλα κανάλια, επί μέρες είχαν σηκώσει μια τεράστια παραπλανητική εκστρατεία, δήθεν για το «φρέσκο» γάλα... 
 http://aristeroblog.gr/sites/default/files/resize/milk-thumb-large-300x213.jpg
Με σκοπό τους να επιβάλουν το σύνολο των αντεργατικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου – εργαλειοθήκης των «διαρρηκτών» Στουρνάρα – ΕΕ – ΟΟΣΑ – πολυεθνικών...
(απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μείωση επικουρικών συντάξεων, κατάργηση τριετιών, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία σε βάρος των οικογενειακών επιδομάτων κ.ά.).

Τώρα που κατακάθησε ο κουρνιαχτός, αποκαλύφθηκε η χοντρή απάτη που έγινε και με το «φρέσκο» γάλα, σε όφελος των πολυεθνικών και των γαλακτοβιομηχανιών και σε βάρος της ντόπιας παραγωγής, των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. 

Συγκεκριμένα:
Το Προεδρικό Διάταγμα 113/1999 που καταργήθηκε και που αφορούσε το «φρέσκο» γάλα 5 ημερών, έλεγε: «Η δε διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας παστερίωσης».
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε λέει: «Η συντήρησή του διαρκεί μέχρι και 7 ημέρες, καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε έλεγχο των αρμόδιων αρχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Η ουσία δεν είναι ότι οι 5 ημέρες έγιναν 7. Αλλά ότι οι γαλακτοβιομήχανοι θα πουλάνε τώρα «φρέσκο» γάλα δήθεν 7 ημερών, ανεξάρτητα πόσες ημέρες πριν το είχαν παστεριώσει, στην πράξη πάνω από 10 ημερών! Γιατί η διάρκεια συντήρησης αποσυνδέθηκε πλήρως από την ημερομηνία παστερίωσης. Πρόκειται για γάλα υψηλής και διπλής εξαπάτησης καταναλωτών και κτηνοτρόφων! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, αν δεν τους ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου