Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ή ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ξαναλέμε και επιμένουμε: Το ΣτΕ με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του συνεχίζει να παίζει μπιλιάρδο στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών...


Συνεχίζει να ασχολείται με την τεχνική πλευρά των επιμέρους χειρισμών και νομικίστικων ζητημάτων, και αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί με το κυρίαρχο που είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος, η ακύρωση του επιβληθέντος κατοχικού δικαίου, και η υπεράσπιση του δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών σε αξιοπρεπή ζωή μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Όλα τα παραπάνω τα λέμε διότι θεωρούμε πως είναι άκρως υποκριτική η πρακτική του Πόντιου Πιλάτου στην οποία επιδίδεται συστηματικά το ανώτατο δικαστήριο της χώρας το οποίο, ακυρώνει μεν κάποια από τα μέτρα της Κατοχικής συγκυβέρνησης, τα οποία επιβάλονται από τις συμμορίες που λυμαίνονται αυτή την περίοδο τον τόπο, ωστόσο...
δεν επεκτείνει τις αποφάσεις του στη ρητή απαγόρευση στους κυβερνώντες στην αναζήτηση εφάμιλλα ισοδύναμων μέτρων με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε επί της ουσίας στον ίδιο παρονομαστή.

Αυτή λοιπόν την περίοδο, έξι είναι τα σημαντικά θέματα για τα οποία θα αποφασίσει σύντομα το Συμβούλιο της Επικρατείας:
  • Το ΣτΕ αναμένεται να εκδώσει απόφαση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων
  • Αναμένεται απόφαση για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και τις περικοπές που έχουν ήδη επέλθει στο εν λόγω βοήθημα. Η σχετική υπόθεση θα απασχολήσει την ολομέλεια του ΣτΕ αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα
  • Μεγάλης σημασίας είναι οι αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις αποκρατικοποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Θα δικαστούν δεκάδες προσφυγές για συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ ήδη έχουν εκδικαστεί αρκετές από αυτές (λιμάνια, αεροδρόμια, οργανισμοί Δημοσίου κ.α.)
  • Το ΣτΕ Αναμένεται να αποφασίσει ακόμα για σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες επήλθαν μεταβολές στο δίκαιο της αυτονομίας συλλογικών συμβάσεων και σε εργασιακά θέματα γενικότερα, όπως οι ρυθμίσεις σχετικά με τη συλλογική διαπραγμάτευση ή τις τροποποιήσεις στο θεσμό της διαιτησίας. Πολλές προσφυγές ήδη έχουν εκδικαστεί για τα εν λόγω θέματα και αναμένεται η δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων.
  • Επίσης αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε ενστόλους και στρατιωτικούς, καθώς το σκεπτικό των δικαστών θεωρείται μείζονος σημασίας για το εύρος εφαρμογής της απόφασης, τη γενικότερη σημασία της και το δημοσιονομικό κόστος που τελικά θα παραχθεί για το Δημόσιο.
  • Τέλος αναμένονται και άλλες αποφάσεις για όσους έχουν πληγεί από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων. Ήδη οι πρώτες αποφάσεις του ΣτΕ, έκριναν συνταγματικές τις περικοπές στα ομόλογα.

Δεν μπορείς λοιπόν από τη μία να αποδέχεσαι ως σύννομη και συνταγματική την κατοχική φιλοσοφία στη βάση της οποίας λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις, από την άλλη να έρχεσαι ουσιαστικά εμπαίζοντας την κοινωνία και να ακυρώνεις κάποιες από αυτές, ενώ την ίδια στιγμή να επιτρέπεις στους κατοχικούς μηχανισμούς να έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις ακυρωμένες αποφάσιες τους με άλλες που έχουν οικονομικά ισοδύναμα αποτελέσματα.

Με δύο λόγια δεν είναι δυνατόν από τη μια να επιβάλεις στο οικονομικό επιτελείο να μην υλοποιήσει συγκεκριμένες αποφάσεις για οικονομικές περικοπές σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, και από την άλλη να του επιτρέπεις να πάρει πίσω πολλαπλάσια όσα δεν έκοψε με μέτρα έξτρα εξοντωτικής φορολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου