Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ"

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι γίνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ της ηγεσίας και του πρώην προέδρου Γ. Παπανδρέου επειδή δεν ψήφισε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αναφερόταν στις τράπεζες... 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRlfgV7G4OAkmk250vAHI1GUtj9lCGqBANPb98Ege6SnHcaKfA

Αλλωστε, στελέχη του κόμματος κάνουν σαφές πως αυτό που προέχει είναι η αναμόρφωση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας ως παράγοντας σταθερότητας του συστήματος. Μιλώντας στο «Εθνος», η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει ότι...
δεν είναι ώρα «για να λύσουμε τους λογαριασμούς μας». «Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτή την παράταξη να διαλυθεί ανυπεράσπιστη (...) Μπορεί να μην είναι κόμμα πλειοψηφίας, όμως οι κοινωνικές δυνάμεις που το εκφράζουν υπάρχουν και σημειώνουν νίκες», συμπληρώνει, κάνοντας αναφορά στα ποσοστά της «κεντροαριστεράς» σε εκλογές επιστημονικών ενώσεων, που είναι υψηλότερα απ' αυτά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά αυτή σχετίζεται και με τις γενικότερες διεργασίες ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, όπου «Ελιά», ΔΗΜΑΡ και «Ποτάμι» διαγκωνίζονται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει ότι η προσπάθεια συνεννόησης στο χώρο της «κεντροαριστεράς» πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές (το όποιο αποτέλεσμά τους αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στα μελλοντικά παζάρια), με στόχο την προγραμματική συμφωνία κομμάτων και κινήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Κατερίνα Μπατζελή είπε ότι «η νίκη του ΠΑΣΟΚ, της "Ελιάς" και της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές θα κρίνει τις επόμενες ημέρες το ποσοστό της πολιτικής σταθερότητας του τόπου», επιβεβαιώνοντας το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας ως παράγοντα σταθερότητας του συστήματος, πυλώνα αστικών κυβερνήσεων, με εγκλωβισμό εργαζομένων στα προτάγματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου