Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

Άλλαξε κάτι ή απλά μιλάμε για δύο πρόσωπα σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλοι οι... ψηφοφόροι;...

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/04/04/resized/2068106_533_355.jpg

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ανοιχτά πως ''το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση'' ... για να βγει ο Ε. Βενιζέλος και να πει ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα.

Λίγο πριν συναντηθούν Σαμαράς και Βενιζέλος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ φρόντισε...
να υψώσει τους τόνους. ''Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μείνει με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση. Αν κάποιοι στη ΝΔ συνεχίζουν να ανέχονται τέτοιους, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε πια μαζί''.

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς θα απαντήσει στην Βουλή - Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την σταθερότητα της κυβέρνησης...

Με την φράση κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την σταθερότητα της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου. Ο κ. Βενιζέλος είπε: "Θέλω να στείλω τρία απλά και καθαρά μηνυματα:  

το πρώτο είναι η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και το Μνημόνιο, τώρα που αλλάζουμε σελίδα και οι έλληνες κερδίζουν το χαμένο έδαφος κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει.

Το δεύτερο είναι ότι θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο του προοδευτικού πόλου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ελπίζω να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα αλλά περα από αυτό, υπάρχει και το ζήτημα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της διαφάνειας. Εμείς ειμαστε αυτοί που εγγυώμεθα την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Και τρίτο: το οποίο αφορά την Χρυσή Αυγή. Την εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει απαγγείλει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Είναι τραγικό για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου, κάποιες προοδευτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς της προκειμένου να αποκομίσουν μικρά κομαμτικά ωφέλη."

Για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, είπε ότι προφανώς και θα γίνει. Θα απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση στην Βουλή όπου θα φανεί με θεσμικό τρόπο η γύμνια των επιχειρημάτων τους.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές. "Είναι ο συμβολισμός της σταδιακής επανόδου στην ομαλότητα και στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου