Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Μήνυμα στέλνουν οι Γερμανοί και προς τον Τσίπρα! Αν ήθελαν να τηρήσουν απλώς στάση αναμονής μέχρι να δουν τι θα γίνει, δεν θα ανακοίνωναν τίποτα για το πότε σκοπεύουν να ξανάρθουν...


του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στο δεξιό ομοϊδεάτη της Αντώνη Σαμαρά κατά την... εξάωρη (!) επίσκεψή της στην Αθήνα. Μόνο φραστικούς επαίνους χωρίς χρηματικό αντίκρισμα. Επαίνους που συνοδεύονταν, μάλιστα, από...
διακριτικές «μαχαιριές» εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ, για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις - χώρια που πολλά πράγματα λέχθηκαν ευθέως.
Πριν καν πατήσει το πόδι της στην αττική γη η Μέρκελ, η καγκελαρία στο Βερολίνο εξέδιδε ανακοίνωση για το ταξίδι της την Παρασκευή. «Η ομοσπονδιακή καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πορεία λιτότητας της», αναφέρει χωρίς περιστροφές η πρώτη φράση της ανακοίνωσης της γερμανικής κυβέρνησης και τέσσερις αράδες παρακάτω υπογραμμίζει: «Η επίσκεψή της είναι επίσης σημάδι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στηρίξει περαιτέρω τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας»!

Φρύαξαν στο Μέγαρο Μαξίμου και έδωσαν εντολή να παραχαραχτεί (!) η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης και τα «μέτρα λιτότητας» να γίνουν... «μέτρα εξυγίανσης»! Μικρότητες ασήμαντων πολιτικών μικροαπατεώνων. Λες και δεν ξέρουν γερμανικά μυριάδες και μυριάδες Ελλήνων, λες και σήμερα είναι δύσκολο με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή να μπει κανείς στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης και να διαβάσει το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής της! Τι να πει κανείς...

Αμφιβολίες καγκελαρίου
Ξεκάθαρο ήταν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πιστεύει τις ανακοινώσεις του Σαμαρά και του Στουρνάρα περί του ύψους του υποτιθέμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος». Δεν τους το είπε κατάμουτρα για να μην προκαλέσει πρόσθετη εκλογική ζημιά. Προτίμησε να θέσει το ζήτημα με πιο διπλωματικό τρόπο. «Θα έχουμε στις 23 Απριλίου τα νούμερα της Eurostat.Τότε θα μάθουμε πώς φαίνεται το πρωτογενές πλεόνασμα και από την ευρωπαϊκή σκοπιά επίσης», δήλωσε επί λέξει. Αριστοτεχνική διατύπωση! Ούτε άρνηση ούτε αμφιβολία, απλή αναμονή των στοιχείων!

«Θα μπορούσα να πω ότι σήμερα βλέπουμε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, ότι οι συμφωνίες τηρούνται μέσω της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία έχει απαιτήσει από τους ανθρώπους πολλές θυσίες...» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξη ότι αυτός ο δρόμος μπορεί να συνεχιστεί»!

Καμία αλλαγή πολιτικής δηλαδή - όλο και βαθύτερα στο βούρκο της ύφεσης και της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν τα Μνημόνια που επέβαλαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί μέσω της EE! Καμιά απολύτως βελτίωση, όσο αυτή η κυβέρνηση των σύγχρονων «Τσολάκογλου» παραμένει στην εξουσία και το Βερολίνο συνεχίζει την ίδια γραμμή οικονομικής εξουθένωσης όλων των χωρών που χρησιμοποιούν ως εθνικό τους νόμισμα το ευρώ.

«Δρόμος με πολλά θύματα»
Ανατριχιαστικές είναι η ειλικρίνεια και η ψυχρή αδιαφορία με την οποία απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου, ο οποίος τη ρώτησε τι έχει να πει στους Έλληνες που υποφέρουν από ανεργία 30% και ειδικά στους νέους από ανεργία που φτάνει το 60%, στους Έλληνες που έχουν χάσει το 25% του ΑΕΠ της χώρας τους, με αποτέλεσμα πολλοί να ζουν στο όριο της φτώχειας. «Θα μπορούσα να πω στους πολίτες της Ελλάδας, στους Έλληνες ανέργους και στους πολλούς [Σ.Σ.: άνεργους] νέους ότι πραγματικά αυτός ο δρόμος είναι σκληρός και είναι επίσης δρόμος με πολλά θύματα», απάντησε η Μέρκελ.

Και συνέχισε την ανάλυσή της με ρεαλισμό: «Κανένας, φυσικά, δεν ενθαρρύνεται μόνο από το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για κάποιον που είναι άνεργος. Δεν αρκεί επιπλέον να πούμε "η γενική στατιστική έχει βελτιωθεί και υπάρχει πάλι κάποια οικονομική ανάπτυξη". Οι άνθρωποι θέλουν να το αισθανθούν, αυτό είναι εντελώς αυτονόητο».
Λογική, ας πούμε, η ανάλυση της καγκελαρίου. Τι θα γίνει όμως αν συνεχιστεί αυτός ο «σκληρός δρόμος με τα πολλά θύματα»;

Η καγκελάριος έχει απάντηση: «Γνωρίζουμε επίσης από τα νέα ομοσπονδιακά κρατίδια [Σ.Σ.: εννοεί αυτά που ενσωματώθηκαν στη Δυτική Γερμανία μετά την κατάρρευση και διάλυση της Ανατολικής Γερμανίας, το 1989] στη Γερμανία ότι πρέπει πρώτα να μπει τάξη στις δομές και μόνο μετά από αυτό συλλέγονται βήμα βήμα οι καρποί μιας τέτοιας προσαρμογής».

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Ένα τέταρτο του αιώνα τώρα συνεχίζεται η «προσαρμογή» των ανατολικών κρατιδίων της Γερμανίας κι όμως όσοι έχουν ηλικία που να θυμούνται πώς ζούσαν στην Ανατολική Γερμανία λένε στην πλειοψηφία τους ότι ζούσαν καλύτερα τότε! Μέσα στην ίδια τη Γερμανία, δηλαδή, η άρχουσα τάξη περιμένει να... πεθάνουν όλοι όσοι είχαν ζήσει στον «υπαρκτό σοσιαλισμό» της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας για να πουν έπειτα ότι... «ολοκληρώθηκε η προσαρμογή των νέων κρατιδίων»!

Αυτό περιμένουν οι Γερμανοί να γίνει και στην Ελλάδα - να πεθάνουν, δηλαδή, όλοι όσοι έζησαν επί ανεξάρτητης Ελλάδας και να κατοικούν τη χώρα μας μόνο όσοι γεννήθηκαν «μνημονιακοί δούλοι» ή είναι από μόνοι τους δουλόφρονες και γερμανόφρονες;

Ραντεβού το φθινόπωρο
Από στενά πολιτική σκοπιά το σημαντικότερο σημείο της συνέντευξης Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι μια πολύ σύντομη πρόταση που είπε η Ανγκελα Μέρκελ: «Το φθινόπωρο θα έχουμε μια καλή θεώρηση» της κατάστασης.
Το βαθύτερο νόημα της πρότασης αυτής χρειάζεται αποκωδικοποίηση.
Αρχικά πρέπει να τη συνδυάσουμε με τη συνέντευξη στο MEGA που έδωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, ο Πόουλ Τόμσεν, στον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου.

Το φθινόπωρο, είπε και ο Τόμσεν, θα γίνει ουσιαστική επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα. Εντυπωσιακή αυτή η καθυστέρηση. Γιατί η τρόικα θα ξανάρθει στην Ελλάδα μετά από έξι μήνες; Πάνε όλα ρολόι; Όχι, βέβαια. Αλλη είναι η αιτία: τόσο οι Γερμανοί όσο και το ΔΝΤ περιμένουν να δουν αν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα επιβιώσει του αποτελέσματος των εκλογών! Έχουν, δηλαδή, και αυτοί την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα πέσει πριν από το καλοκαίρι και θα πρέπει να διαπραγματευτούν από το φθινόπωρο με κυβέρνηση που θα έχει πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα!

Αυτή είναι η ανομολόγητη αιτία που οι Γερμανοί και το ΔΝΤ κρίνουν ότι δεν πρόκειται να έχει νόημα οποιαδήποτε επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας το καλοκαίρι ή πριν από αυτό.

Προειδοποίηση προς ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχει όμως μήνυμα μόνο προς τον Σαμαρά μέσω της ανακοίνωσης από τον Απρίλιο εκ μέρους της EE και του ΔΝΤ ότι σοβαρή συζήτηση με την Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει μετά από έξι μήνες. Μήνυμα στέλνουν οι Γερμανοί και προς τον Τσίπρα! Αν ήθελαν να τηρήσουν απλώς στάση αναμονής μέχρι να δουν τι θα γίνει, δεν θα ανακοίνωναν τίποτα για το πότε σκοπεύουν να ξανάρθουν. Λέγοντας όμως δημοσίως και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι θα ξανάρθουν το φθινόπωρο, στέλνουν το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, αν όντως σχηματίσει κυβέρνηση στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, εκτιμούν εκ των προτέρων πως σε λίγους μήνες θα έχουν εξαναγκάσει την κυβέρνηση Τσίπρα να εγκλωβιστεί στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που ασκούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος!
Επίδειξη ισχύος θέλουν να κάνουν, δηλαδή, οι Γερμανοί, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα! Γι' αυτό ανακοίνωσαν από τώρα ότι θα ξανάρθουν μετά από έξι επτά μήνες!
Ο Σαμαράς θα αφήσει εντελώς άδεια τα ταμεία του κράτους. Ούτε ευρώ δεν θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ! Με το που θα αναλάβει την εξουσία ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα του έχουν αφήσει ούτε ένα ευρώ για να πληρώσει μισθούς του Δημοσίου και συντάξεις!
Θα πρέπει να δανειστεί για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν ετοιμαστεί για να τον λιώσουν πολιτικά με ταπεινωτικούς όρους και να τον κάνουν να προσκυνήσει την πολιτική τους για να του δώσουν λεφτά!

Ανελέητος πόλεμος εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προετοιμαστεί από τους Γερμανούς και την EE αμέσως μόλις ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, ο οποίος θα κάνει καλά να προετοιμαστεί για τον ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο που θα του κηρύξουν, ετοιμάζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι'αυτό τον πόλεμο πριν από τις ευρωεκλογές, αν θέλει να κυβερνήσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου