Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Πρωτ' απ' όλα γιατί η πρόταση έγινε από ένα πατριωτικό κόμμα που στην σχεδόν εκατόχρονη ζωή του έχει αγωνιστεί με συνέπεια γι αυτό τον τόπο και τον λαό του. Ένα κόμμα που όσο και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να αμαυρώσαν την ηθική του υπόσταση...

Image 

Ένας υποναύαρχος ε.α στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ο κ.Γιάννης Ντουνιαδάκης είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και η απόφασή του να...
αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε από το ΚΚΕ, έχει προκαλέσει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχόλια που έχουν να κάνουν με την ενασχόλησή του με την ΑΝΕΑΕΔ, στην οποία απόστρατοι που συμμετείχαν στην ίδρυσή της δεν επιθυμούν να έχει σχέση με κόμματα με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο κ.Ντουνιαδάκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίου αποδέχτηκε την πρόταση να είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ :

Γιατί και πώς με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές ως συνεργαζόμενος
Αποστρατεύτηκα το 2005 και δραστηριοποιήθηκα στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα που ίσως κάποιοι θα την ξέρετε σαν ΚΕΘΑ. Μέσα από την Κίνηση αναπτύχθηκαν σχέσεις με φορείς αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων, ενώ παράλληλα υπήρξε μια δραστηριοποίηση στο φιλειρηνικό κίνημα

Ο ομιλών μετά την πολύ τιμητική πρόταση στο πρόσωπο του, για συμπόρευση με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές ως συνεργαζόμενος, δεν είχε λόγους αλλά ούτε και διάθεση να μην την αποδεχτεί.

Θα αναρωτιέστε ίσως ένας απόστρατος στρατιωτικός, γιατί και πως φθάνει σε μια τέτοια απόφαση;

• Πρωτ' απ' όλα γιατί η πρόταση έγινε από ένα πατριωτικό κόμμα που στην σχεδόν εκατόχρονη ζωή του έχει αγωνιστεί με συνέπεια γι αυτό τον τόπο και τον λαό του. Ένα κόμμα που όσο και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να αμαυρώσαν την ηθική του υπόσταση.

• Γιατί το ΚΚΕ δεν μοιράζει υποσχέσεις για κυβερνητικές θέσεις όπως άλλα Κόμματα, μόνο μετερίζια αγώνα εμπιστεύεται.

• Γιατί το κάλεσμα ενός απόστρατου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι κατά τη γνώμη του ομιλούντα απόδοση τιμής προς τα στελέχη των ΕΔ που αντιστέκονται στις κυβερνητικές προσπάθειες να εφαρμόσουν δόγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ φέρνοντάς τους απέναντι στον «εχθρό» - λαό, όπως και σ’ εκείνους που δεν παρασύρονται από τις υπερεθνικιστικές, διχαστικές κραυγές της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ.

• Γιατί το κόμμα αυτό είχε σταθερά, αρνητική στάση απέναντι στην ΕΕ και περνώντας τα χρόνια επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά πως κανένας λαός δεν κερδίζει από τέτοιο κατασκεύασμα! Ας μου επιτραπεί να τονίσω κάποια σημεία:

Μερικές δεκάδες χρόνια πριν στον πολύ κόσμο και στους στρατιωτικούς, είχαν επίδραση τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για την ΕΕ ότι δηλαδή περίπου πρόκειται για παράδεισο, ότι εκεί τάχα θα λύναμε όλα τα προβλήματα και κύρια αυτά που εμείς οι στρατιωτικοί συνηθίσαμε να λέμε και εθνικά, της Κύπρου βέβαια.. Μάλιστα διαφοροποιούσαμε την ΕΟΚ από το βορειοατλαντικό σύμφωνο σαν κάτι πιο δημοκρατικό μέχρι περίπου και προοδευτικό. Τέτοια εικόνα καλλιεργούσε τότε τμήμα της λεγόμενης «αριστεράς».

Και ενώ το ΚΚΕ επέμεινε να ενημερώνει για την πραγματική φύση της, που ήταν εντελώς αντίθετη απ΄ότι άλλοι διακήρυτταν, η ΕΟΚ μετασχηματίστηκε σε ΕΕ απόκτησε στρατιωτικό βραχίονα απαραίτητο να επιβάλει ανά τον κόσμο την εξωτερική της πολιτική, δηλαδή τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Όσο βέβαια η μεγάλη «σύμμαχος», ήτοι οι ΗΠΑ, της επιτρέπει. Η σύνδεση της με το ΝΑΤΟ πλέον έγινε κραυγαλέα και στηριγμένη σε συμφωνίες. Η πρώτη στρατιωτική αποστολή της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στην γειτονιά μας. Σήμερα έχει φθάσει στις 23 στρατιωτικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα αυτοαποκαλούμενα “αριστερά” κόμματα δεν είναι εύκολα αντιληπτό πως λογαριάζουν να την αλλάξουν από λύκο σε πρόβατο με δεδομένη την πρόβλεψη για στρατιωτική δράση εντός και εκτός συνόρων της ΕΕ και Αντίθετα ένα είναι ξεκάθαρο: το ΚΚΕ επαληθεύτηκε 100%! Από την αρχή είπε όχι στην ένταξη, είπε όχι στο Μάαστριχτ, ενώ την χαρακτήρισε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και σήμερα προτείνει την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, διαλύοντας αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.
Στις μέρες μας μέσα στην κρίση μάθαμε, με την μέθοδο του σοκ πολύ έντονα και οι στρατιωτικοί, τι πραγματικά σημαίνει οικονομία, εργασία και δικαιώματα στην ΕΕ.
Όπως ήταν αναμενόμενο σ΄ όλο αυτό το διάστημα κανένα πρόβλημα της χώρας δε λύθηκε και πρωτευόντως τα «εθνικά» της ζητήματα! Υποτίθεται ότι εντός ΕΕ όπως άλλωστε και εντός ΝΑΤΟ, θα εξασφαλιζόταν η άμυνα της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τίποτα από αυτά δεν κατορθώθηκε. Αντίθετα με μια λέξη : το γκριζάρισμα επεκτάθηκε.

αγαπητοί φίλοι,
Δεν έχω κανένα ενδοιασμό αποδεχόμενος την πρόταση του ΚΚΕ για συμπόρευση.
Το μόνο που νοιώθω είναι ένα μούδιασμα, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο -εκλεγώ δεν εκλεγώ- να ξεκόψω ως ένα βαθμό από τους συναδέλφους, τα καθημερινά τους προβλήματα, τις συνεργασίες και τις δραστηριότητες μαζί τους....

Ευχαριστώ από καρδιάς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ελπίζοντας ότι και ο υποφαινόμενος θα φανεί αντάξιος της τιμής που του γίνεται.
Καλή δύναμη σε όλους, καλούς αγώνες για να μπορέσει ο λαός μας να ζήσει τη ζωή που του αξίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου