Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΒΟΥΛΗ

Και είπε απευθυνόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ:  «Πήρατε 27% φοβερό ποσοστό. Μετά τις εκλογές το κίνημα ανέβηκε ή έκανε δέκα βήματα πίσω; Λογικά έπρεπε να πετάει ο αγώνας σήμερα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνεισφορά σας»...

«Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σε αυτή τη Βουλή. Συζητήσεις θα κάνουμε, αντιπαραθέσεις, αλλά από εκεί και πέρα έξω από τη Βουλή θα έρθει η λύση. Δεν υπάρχει δυνατότητα μέσω Βουλής. Αυτή είναι η θέση μας και δεν πρόκειται να αλλάξει», δήλωσε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Αν και το κόμμα της θα ψηφίσει «ναι» στην πρόταση, το ΚΚΕ...
παίρνει σαφείς αποστάσεις από την πολιτική και τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε η κυρία Παπαρήγα «έχει δευτερεύουσα σημασία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας», επισημαίνοντας ότι «αυτό που έχει σημασία είναι αν θα βγει κάτι από την συζήτηση» ώστε ο λαός να απεγκλωβιστεί από τα τεχνητά διλήμματα που τίθενται. «Αν ο ελληνικός λαός εγκλωβιστεί, το 2020 θα λέμε πάλι τα ίδια, ότι ο λαός έχει φτάσει στα όριά του κλπ.», είπε, παρατηρώντας ότι «αυτό που μετράει είναι η ισχυροποίηση και αναγέννηση μιας ορμητικής εργατικής αντιπολίτευσης που ανοίγει το δρόμο για ρήξη και ανατροπή».

«Το πρόβλημα της Δημοκρατίας είναι πέρα από τα ΜΑΤ και τα λουκέτα η μεγάλη φοβία στους τόπους δουλειάς και η προπαγάνδα του  "όποιος μιλάει για πεζοδρόμιο παίζει με τη φωτιά"», συμπλήρωσε η κυρία Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι η ταξική πάλη». «Αν δεν υπάρχει κίνημα ανατροπής της εξουσίας, οι κίνδυνοι ενσωμάτωσης του λαού είναι ορατοί», τόνισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καλλιεργεί αυταπάτες και αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο με το φόβο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μαστίγιο η κυβέρνηση; Καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ». Απευθυνόμενη μάλιστα στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν πρόκειται να κάνετε τίποτα, θα μετατρέψετε την αυταπάτη του λαού σε φόβο». Και συμπλήρωσε: «Πήρατε 27% φοβερό ποσοστό. Μετά τις εκλογές το κίνημα ανέβηκε ή έκανε δέκα βήματα πίσω; Λογικά έπρεπε να πετάει ο αγώνας σήμερα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνεισφορά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου