Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ???

ΚΚ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ - Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για τις επιθέσεις ισλαμιστών -  Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, στο ΚΚ Μπαγκλαντές...

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα πραγματιοποίησε χτες το ΚΚ Μπαγκλαντές, μετά την επίθεση που δέχτηκε στα γραφεία του στην Ντάκα, καταδικάζοντας την επίθεση των ισλαμιστών, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωσή του το ΚΚ Μπαγκλαντές χαρακτηρίζει την επίθεση προσχεδιασμένη, από το ισλαμιστικό κόμμα Τζαμάτ ε Ισλάμι, ενώ αποδίδει ευθύνες τόσο στο...


Εθνικιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές, όσο και στο κόμμα Hefajote Islam. Ως αφορμή για την επίθεση εναντίον του ΚΚ Μπαγκλαντές υπογραμμίζει τη στάση του κόμματος υπέρ του πολιτικού και όχι του θρησκευτικού χαρακτήρα του κράτους, αλλά και τη στάση που κρατά όσον αφορά τις διώξεις για τα εγκλήματα πολέμου του 1971, ενώ απαιτεί άμεση τιμωρία των υπευθύνων.

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές, μετά τα επεισόδια της Δευτέρας στις συγκεντρώσεις των ισλαμιστών, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι συνολικά, στις συγκρούσεις με την αστυνομία, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στην Ντάκα, ενώ τα ισλαμιστικά κόμματα απάντησαν με την κήρυξη 48ωρης απεργίας, χτες και σήμερα. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αποτελούν οι δίκες που έχουν ξεκινήσει για την απόδοση ευθυνών, όσον αφορά τα εγκλήματα πολέμου που έγιναν στον πόλεμο της ανεξαρτησίας το 1971.

Το μήνυμα του ΚΚΕ
Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε χτες στην ΚΕ του ΚΚ Μπαγκλαντές το ακόλουθο μήνυμα για την επίθεση στην έδρα του Κόμματος στην Ντάκα από φανατικούς ισλαμιστές:
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε η έδρα του κόμματός σας στην Ντάκα και την απόπειρα εμπρησμού της από φανατικούς ισλαμιστές την Κυριακή 5 Μάη 2013. Είναι σαφές ότι για την εξέλιξη αυτή δεν ευθύνονται μόνο οι συγκεκριμένες ισλαμιστικές δυνάμεις. Σοβαρές ευθύνες έχουν και τα βασικά αστικά πολιτικά κόμματα, το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές αλλά και το κυβερνών Κόμμα Αγουάμι, που υποθάλπουν με τη στάση τους ή την ανοχή τους τέτοιες δυνάμεις και καταστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που το πρόσφατο εργοδοτικό έγκλημα στο "Ράνα Πλάζα", όπου εκατοντάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους, πυροδότησε τη δίκαιη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως, είτε με το ένα είτε με το άλλο αστικό μπλοκ δυνάμεων στην κυβέρνηση, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα αποτελούν τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Οι εργάτες και οι εργάτριες του Μπαγκλαντές, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους και άλλες πεποιθήσεις, πρέπει να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να υπερασπιστούν το κόμμα τους, γιατί η επίθεση στο ΚΚ είναι πάντα προάγγελος γενικότερων δεινών για τους εργαζομένους.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΚΚ Μπαγκλαντές στις 8 Μάη σε όλη τη χώρα. Απαιτεί να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και να υπάρξουν ουσιαστικές διασφαλίσεις για την ελεύθερη δράση του ΚΚ Μπαγκλαντές».

1 σχόλιο:

  1. H οργάνωση Hefajote Islam ήταν στις πορειες στην Μανωλάδα και πάρα διπλα το ΚΚΕ. Η Hefajote Islam ειναι μια ισλαμοφασιστική οργάνωση η οποία κάλεσε τους ισλαμιστές στο Μπαγκλαντεσ να τιμωρήσουν τους άπιστους (οι άπιστοι ήταν αυτοι που είχαν βγει στο δρομο να διαμαρτηρηθουν για τα εργατικά ατυχήματα)
    Απο την μια στην ελλάδα, η Hefajote Islam ειναι μαζί, (δηθεν) με τους μετανάστες, απο την άλλη στην χώρα τους, κυνηγά και σκοτώνει τους άπιστους".
    Δεν θα πω τιποτα άλλο. Θέλω να με διαψεύσεις, ομως αυτή ειναι η αλήθεια που βλέπω.
    Ας προσέξει το ΚΚΕ με ποιους μαζι κάνει πορείες συμπαράστασης για τους λάθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή