Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ - PLAN B΄ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Α΄- ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ - ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!...

Είναι αδιανόητο, έως τραγικό, ο Κυπριακός λαός να δανεισθεί 10 δισ. από την τρόικα και να βάλει από τα ασφαλιστικά του ταμεία κλπ άλλα 6-7 δισ., μόνο και μόνο για να «διασωθούν», αν «διασωθούν» και αν ανοίξουν, τράπεζες που βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια.

Το plan B που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη και στο οποίο... 


Φέρονται ότι συμφώνησαν όλα τα κυπριακά κόμματα (ερωτηματικά υπάρχουν για τη στάση του ΑΚΕΛ), φαίνεται ότι δεν δίνει καμία απάντηση στην Κυπριακή κρίση, ενώ είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να εφαρμοστεί.
Το σχέδιο Β προβλέπει τη διαμόρφωση Ταμείου Αλληλεγγύης που απ’ ότι φαίνεται θα συγκεντρώσει τα 5,8 δισ., χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί λεπτομερώς και επισήμως η προέλευση τους και τα οποία θα συμπληρώσουν τα 10 δισ. που θα δώσει ως χρηματοδότηση η τρόικα.

Έγκυροι σχολιαστές τόνιζαν ότι το ως άνω σχέδιο της Κυπριακής ηγεσίας, παρ’ ότι αποφεύγει το «κούρεμα» των καταθέσεων, ακόμα και αν μπορέσουν να συγκεντρωθούν στο Ταμείο τα χρήματα που προβλέπονται, είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει να είναι λειτουργικό και να αποφέρει αποτελέσματα στο ασφαλές άνοιγμα των τραπεζών στην Κύπρο.
Πέραν αυτών, το σχέδιο αυτό συνεχίζει να στηρίζεται κατά βάση στη χρηματοδότηση της τρόικας, πράγμα που σημαίνει ότι η Κύπρος θα ζει και θα πορεύεται στο μέλλον υπό την σκληρή κηδεμονία της τρόικας και του «ολοκληρωμένου» μνημονίου που θα επακολουθήσει αλλά και των συναφών επαχθών μέτρων που προβλέπει η απόφαση του Eurogroup.

Είναι αδιανόητο, έως τραγικό, ο Κυπριακός λαός να δανεισθεί 10 δισ. από την τρόικα και να βάλει από τα ασφαλιστικά του ταμεία κλπ άλλα 6-7 δισ., μόνο και μόνο για να «διασωθούν», αν «διασωθούν» και αν ανοίξουν, τράπεζες που βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια και ταυτόχρονα η Κύπρος να βυθιστεί στη λιτότητα, την εκποίηση και τη λεηλασία.
Αυτή η κατεύθυνση μόνο δεινά και δάκρυα αντιπροσωπεύει για την Κύπρο και μάλιστα χωρίς να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.
Αυτήν την ώρα, η Κύπρος χρειάζεται μεγάλες τομές και μεγάλες ρήξεις που θα τη θέσουν σε τροχιά εκτός τροϊκανής κηδεμονίας και μνημονίων και σε σύγκρουση με την ευρωζώνη!
Μόνο ένα προοδευτικό πρόγραμμα σε αυτήν την κατεύθυνση, που θα το διαχειριστεί μια αποφασισμένη ηγεσία, μπορεί, παρά τις μεσοπρόθεσμες δυσκολίες, να ανοίξει ελπιδοφόρες προοπτικές!

Μέγα πολιτικό, εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα συνιστά η στάση της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη απέναντι στις κρίσιμες και ιστορικές κυπριακές εξελίξεις.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού συνέβαλε καθοριστικά στην καταστροφή της Ελλάδας, μπήγει πισώπλατα και βαθιά το μαχαίρι στην πλάτη της Κύπρου.
Αυτήν την ώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά εκβιάζει και απειλεί την Κύπρο να επανέλθει στο κατάπτυστο πλαίσιο του Eurogroup και απευθύνει τελεσίγραφα στην Κύπρο με αυτή τη λογική (βλ. δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα στη Βουλή)!

Το «ΟΧΙ» της κυπριακής Βουλής δεν πρέπει να γίνει άλλοθι για άτακτες αναδιπλώσεις αλλά αφετηρία για μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία της Κύπρου πέρα από απειλές και τα άθλια εκβιαστικά διλήμματα για το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου