Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

I. KUCUK: "ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

Απειλούν οι Τουρκοκύπριοι για τα κοιτάσματα - Τις εξελίξεις σχετικά με την Κύπρο σχολίασε στο ειδησεογραφικό κανάλι TRT Haber και ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους İrsen Küçük...

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους αφού τόνισε ότι η Μεσόγειος είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από θερμές εξελίξεις και τα βήματα που δεν γίνονται από κοινού στην συγκεκριμένη περιοχή θα οδηγήσουν το Κυπριακό σε πλήρη αδιέξοδο.
Επίσηςο ίδιος δήλωσε ότι :"τα βήματα αυτά μπορούν να επιφέρουν απροσδόκητες εξελίξεις. Πρέπει να δείχνεται προσοχή σε αυτές τις προειδοποιήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να υπάρξουν ορισμένες απροσδόκητες, αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην Κύπρο". Ο Küçük πρότεινε στην ελληνοκυπριακή πλευρά... 


Να αξιολογήσουν μαζί τις δυνατότητες που υπάρχουν.
"Μια από τις δυνατότητες που υπάρχουν είναι τα κοιτάσματα άνθρακα. Η μεταφορά τους στην Τουρκία μέσω ψευδοκράτους  και η πώληση τους στην Ευρώπη. Στους υπόγειος πόρους έχουν μερίδιο και οι Τουρκοκύπριοι. Ένας άλλος πόρος είναι το νερό 75 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων που θα προμηθευτεί από την Τουρκία. Αυτοί οι δυο πόροι αποτελούν ευλογία και ευκαιρία για όλη την Κύπρο"είπε ο Küçük.
Ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία συνομιλιών στην Νήσο, η οικονομική κρίση στη ελληνοκυπριακή πλευρά  και η δημοσιονομική πειθαρχία που εφαρμόζει το ψευδοκράτος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του İrsen Küçük με τον Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan.

Ενώ κληθείς να σχολιάσει την συγνώμη του Ισραήλ από την Τουρκία ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος δήλωσε "δεν προκάλεσε έκπληξη από την πλευρά μας. Πρόκειται για μια αναπόφευκτη πρωτοβουλία. Άργησε άλλα τελικά το Ισραήλ είδε την πραγματικότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου