Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

Τι λέγαμε χθες??? Για δείτε: " Η τεχνητή αναπνοή για τη διατήρηση της τριμερούς , στην καρέκλα της εξουσίας, αν είναι η δόση, θα δοθεί. Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά. Δηλαδή το ξεπούλημα. Εκεί ακριβώς είναι ο κίνδυνος για την τριμερή. Μήπως δηλαδή, δεν τα καταφέρει να μοιράσει, εκεί όπου πρέπει, αυτά που πρέπει…"

Περισσότερα ΕΔΩ...

Τι έγινε σήμερα??? Για ξαναδείτε:  ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Δεν χρειάζεται να έρθει η τρόικα για να πάρετε την επόμενη δόση - Τρόικα: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες - Φεύγουμε και σας αφήνουμε διορία 2 εβδομάδων - Όλι Ρεν: «Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα»... 


Οι εντυπώσεις που άφησαν χθες αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου οι απεσταλμένοι της τρόικας δεν έχει καμία σχέση τόσο με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η τρόικα, αλλά και με όσα είπε εκ μέρους της ΚΟΜΙΣΙΟΝ ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.
Ο Σάϊμον Ο Κόνορ, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, είπε ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει αλλά δεν είναι και τόσο δραματικό το γεγονός ότι διακόπη η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα. Είπε επίσης ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα.

Νωρίτερα η τρόικα με μια διατυπωμένη προσεκτικά ανακοίνωση εμφανιζόταν ικανοποιημένη από την ''σημαντική πρόοδο'', όπως χαρακτηριστικά γράφουν, στην ελληνική οικονομία, δίνοντας έτσι πόντους στην κυβέρνηση.

Μάλιστα για όσους θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, η έκφραση της τρόικας πως ''ορισμένα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα'' δεν μπορεί παρά να μεταφράζεται πως επίκειται συμφωνία.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως είναι πως η τρόικα ΔΕΝ ξεκαθαρίζει ποιά θέματα είναι ακόμα ανοιχτά, αν και θεωρείται δεδομένο πως αυτά είναι η διαθεσιμότητα – απολύσεις στο Δημόσιο και το χαράτσι στα ακίνητα και η είσπραξη του μέσω της ΔΕΗ.

«Δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα»
"Oι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα," δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος, «συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει», υπογράμμισε ο Σάιμον Ο' Κόνορ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κοινοτικού επιτρόπου, το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής είναι εκτεταμένο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Ελλάδα όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ διευκρίνισε ότι η αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα διακόπηκε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς τις επόμενες εβδομάδες και τόνισε ότι το κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά ο θέμα της ρευστότητας, ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα.

Εξήγησε ότι οι ελληνικές αρχές εργάζονται για την ικανοποίηση των δύο προαπαιτουμένων που έχουν τεθεί και ανέφερε πως όταν η τρόικα κρίνει ότι αυτά έχουν ικανοποιηθεί τότε εναπόκειται στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης να αποφασίσει την εκταμίευση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της τρόικας ''Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πραγματοποίησε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά ορισμένα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Καθώς είναι αναγκαία πρόσθετη τεχνική εργασία για να διευθετηθούν αυτά τα θέματα, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να επιτρέψει την ολοκλήρωση της εν λόγω εργασίας. Η αποστολή σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Απριλίου για να συνεχίσει την εργασία".

Σύμφωνα με παράγοντες που ξέρουν πλέον ''απ'έξω και ανακατωτά'' την τρόικα η ανακοίνωση αυτή δεν περιέχει κινδύνους για την επόμενη δόση των 2,8 δις ευρώ που μπορεί και να εγκριθεί από το πρώτο Euro Working Group του Απριλίου.
Όμως το ''καμπανάκι'' χτυπάει για την μεθεπόμενη δόση των 6 δις ευρώ και αυτό γιατί οι τροϊκανοί δεν είδαν τώρα:

- Έτοιμα οργανογράμματα για όλο το Δημόσιο, τους 680.000 υπαλλήλους δηλαδή, αλλά μόνο των υπουργείων και όχι όλων αφού το Παιδείας δεν είχε οργανογράμματα σχολείων

- Συγκεκριμένο πλάνο ''υποχρεωτικών αποχωρήσεων'' που αναφέρει ρητά το Μνημόνιο ως ''προαπαιτούμενο''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου