Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.. ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ

Αλήθεια πώς αισθάνεται ο άνεργος και ο συνταξιούχος όταν διαβάζει τέτοιες ειδήσεις;...

Το ότι λεφτά και μάλιστα με το τσουβάλι υπάρχουν μόνο για τα «δικά» τους παιδιά το βλέπουμε και σε άλλη μια απόφαση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αυτή την φορά σε ημετέρους που συμμετέχουν στο Γενικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστασία Σακελλαρίου έχει ετήσιες αποδοχές 215.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος... 


Μάριος Κολλιόπουλος  185.000, το μέλος Α. Γάργαλης 165.000 και μαζί με τους υπολοίπους που συμμετέχουν σ’ αυτό το όργανο που αποκλειστικό λόγο ύπαρξης έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών  θα μας κοστίσουν το χρόνο 785.000 ευρώ.

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι σ’ αυτό το όργανο θα συμμετέχει και ο Γ. Μέργος –αυτός που θέλει να μειώσει και άλλο τον βασικό μισθό- ο οποίος θα παίρνει 30.000 ευρώ τον χρόνο πέραν των αμοιβών του σαν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και ως καθηγητή.

Με δεδομένο ότι η θητεία αυτού του οργάνου τελειώνει τον Ιούνη του 2017 το συνολικό κόστος που θα παντελωνιάσουν οι ημέτεροι της κυβέρνησης που θα συμμετέχουν σ’ αυτό θα πλησιάσει τα 3.500.000 ευρώ.

Σιγά τα λεφτά … 3,5 εκατομμυριάκια ευρώπουλα είναι … 

Την στιγμή που με απίστευτη κτηνωδία, κόβουν αναπηρικά επιδόματα οδηγώντας στην απόλυτη ένδεια τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμό μας, την ίδια ώρα που αποφασίζουν να αναγκάσουν τις γυναίκες να ...γεννούν στο σπίτι (!!!) όπως πριν από δεκάδες χρόνια, κόβοντάς τους το επίδομα τοκετού αν γεννήσουν σε κλινική και δίνοντας τους, μόνο αν γεννήσουν μόνες στο σπίτι τους,  σκορπούν απλόχερα το δημόσιο χρήμα στα «δικά» τους παιδιά. 
Μόλις μάθαμε ότι δόθηκαν πρόσφατα, από τον κρατικό προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ επιχορήγηση στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού του Λ. Εφραίμογλου.  Μάλιστα.

Αλλωστε δεν είναι οποιοσδήποτε επώνυμος ο Λάζαρος Εφραίμογλου που έκανε το ίδρυμα στο οποίο προεδρεύει με στόχο όπως λέει,  «να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση».
 Εδώ και δεκαετίες ο Λ. Εφραίμογλου δραστηριοποιείται σαν κατασκευαστής, βιομήχανος, τραπεζίτης, βουλευτής της Ν.Δ επί εποχής Μητσοτάκη, ενώ τζογάροντας στο Χρηματιστήριο, την «χρυσή» εποχή του,   μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του Fortius Finance. έχτισε μια αμύθητη περιουσία. 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, και λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οι μπίζνες του δεν πάνε όσο καλά θα ήθελε –του κόστισε και η προσπάθεια του να επενδύσει στις τηλεπικοινωνίες μέσω της Vivodi,  δεν του έκατσαν οι επενδύσεις που είχε κάνει σε τραπεζικούς Ομίλους, χάνοντας αρκετά λεφτά- οπότε το κράτος έσπευσε να τον ενισχύσει με τα λεφτά του άγρια φορολογούμενου λαού. Άλλωστε σιγά τα λεφτά … 3,5 εκατομμυριάκια ευρώπουλα είναι… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου