Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Επεισόδια έξω από τη Κυπριακή Βουλή. Θρίλερ με τη Λαϊκή -Λίγες ώρες πριν τη διάψευση ότι κλείνει τελικά η Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο, ήρθαν νέες πληροφορίες το απόγευμα πως τελικά το τραπεζικό ίδρυμα θα κλείσει. 



Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου είναι ασφυκτικές και πλέον όπως όλα δείχνουν η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου δεν γλιτώνει το κλείσιμο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο την είδηση διέρρευσαν οι συντεχνίες των τραπεζών.





Αμέσως μετά την είδηση αυτή... 



Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού μιλώντας τηλεφωνικά στο ΡΙΚ διέψευσε ξανά την πληροφορία αυτή και έκανε λόγο για αναδιάρθρωση. 

Αν τελικά συμβεί αυτό, το σίγουρο είναι ότι διασφαλίζονται οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Όσοι έχουν καταθέσεις από 100.000 ευρώ και άνω θα λάβουν ότι μείνει από την εκκαθάριση της τράπεζας.

Τι θα συμβεί με το κλείσιμο της Λαϊκής

Δημιουργείται κατ αρχην μία κακή και μια νέα «καλή» Τράπεζα και έτσι ξαλαφρώνουν από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς, η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου.

Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι χάνουν τα χρήματά τους οι καταθέτες. 

 Ωστόσο, υπολογίζεται ότι 2.500 υπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους.

Στην πρώτη, στην "καλή" τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ (μπορεί και περισσότερα) ενώ στην άλλη την "κακή" τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.

Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου