Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Καταπέλτης» κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά ήταν την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας σχετικά με τον ακριβή αριθμό των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά... 
 
Γιάννης Τούντας -Πρόεδρος ΕΟΦ
Ενώ ο Μάριος Σαλμάς διαβεβαιώνει μονίμως και μονότονα ότι δεν … υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων στην ελληνική αγορά φαρμάκου, ο Γιάννης Τούντας ανέφερε σε συνέδριο με θέμα τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα ότι οι αιτήσεις για απόσυρση φαρμακευτικών προϊόντων το 2012 ήταν 223, τελικά αποσύρθηκαν… 203! Από αυτά που εξαφανίστηκαν τελικά από την Ελλάδα, τα 25 ήταν αναντικατάστατα ενώ με 3-4 δημιουργήθηκε θεραπευτικό πρόβλημα για ασθενείς και εισήχθησαν στη χώρα μας και σε πολλαπλάσιες τιμές μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ...


Το 2011 99 φάρμακα βγήκαν από την ελληνική αγορά, ενώ ήδη μέσα στο 2013 έχουν κατατεθεί 25 αιτήσεις για απόσυρση φαρμάκων.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ygeia360.gr έχει αποκαλύψει ότι πολύ μεγάλη και πολύ γνωστή πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται ευρέως και στη χώρα μας, έχει προειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές ότι, μετά από σχετική εντολή της μητρικής εταιρείας, είναι έτοιμη να αποσύρει… 72 φαρμακευτικά σκευάσματά της από την ελληνική αγορά, εάν δεν έχει λάβει μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου ικανό μέρος των οφειλομένων προς αυτήν.
Από Βασίλη Βενιζέλο — ygeia360.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
1.—- Σε κάθε μια τέτοια «συζήτηση» εγώ θα επαναλάμβάνω, ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ – ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ με τα γενόσημα, έγκειται στο γεγονός, ότι ενώ μπορούσαν ΕΥΚΟΛΑ να μειώσουν το φαρμακευτικό κόστος, με γενική ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και τιμωρία των μιζαδόρων πολιτικών, επέλεξαν να γίνουν πλασιέ εμπόρων και κατασκευαστών γενοσήμων φαρμάκων, αδιαφορόντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία του λαού, η συνειδητή δημιουργία έλλειψης φαρμάκων. Και είναι τεράστιο σκάνδαλο, διότι ενώ η διαφορά τιμής ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, μεταξύ πρωτότυπου και γενοσήμου είναι της τάξης του 10-18%, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. Ποιοι νέμονται τα επί πλέον κέρδη?????
 
2.—- Οι παραγωγοί πρωτότυπων φαρμάκων, φυσικά και δεν είναι μαλάκες μπροστά σε απατεώνες πολιτικούς, και αντιδρούν ΝΟΜΙΜΑ με απόσυρση των φαρμάκων τους από την Ελληνική αγορά, ΔΙΟΤΙ τα φαρμακεία λίγες μέρες πριν την ημερομηνία λήξης τους, τα…. επιστρέφουν και ΖΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ χοντρά οι….. κατασκευαστές πρωτότυπων φαρμάκων!!!!! Η απόσυρση των πρωτότυπων φαρμάκων σημαίνει, ότι ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, θα εξισωθούν σε τιμές και θα ξεπεράσουν, τις τιμές των πρωτοτύπων φαρμάκων.
 
3.—- Αν τα πρωτότυπα φάρμακα πουλιούνται στην Ελληνική αγορά, με καπέλο επί των λιανικών τιμών μέχρι και 1000%, τα γενόσημα (λόγω μη καταβολής δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας) πωλούνται με καπέλο επί των λιανικών τιμών, μέχρι και 2000%. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου