Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΙΘΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιθετικό και διεκδικητικό είναι το περιεχόμενο της Ρηματικής Διακοίνωσης της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, απαντώντας σε αντίστοιχη ελληνική ενέργεια... 

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι: «Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.» Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα προέβηκε στην Ρηματική Διακοίνωση , διότι η Τουρκία είχε εκδώσει άδεια για υποθαλάσσιες έρευνες, εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας, υπερασπιζόμενη κυριαρχικά της δικαιώματα.
Η Τουρκία επισημοποιεί μέσω του ΟΗΕ την πολιτική της σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η ισλαμική Κυβέρνηση του Τ.Ερντογάν, σχεδιάζει...



Να καταστήσει την Τουρκία επικυρίαρχο στην Ανατολική Μεσόγειο και να εξασφαλίσει για λογαριασμό της τη «μερίδα του λέοντος» στα ενεργειακά αποθέματα του βρίσκονται στο βυθό της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
 

Η Τουρκία, θα προχωρήσει σε έμπρακτη διεκδίκηση τμήματος του ελληνικού και ελληνοκυπριακού υποθαλασσίου ορυκτού πλούτου , παραβιάζοντας , για μία ακόμη φορά, κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, στηριζόμενη στην στρατιωτική της ισχύ, αλλά και στις ισχυρές πολιτικό-διπλωματικές συμμαχίες της (ΗΠΑ, Αραβικός Κόσμος).
Η Τουρκία, θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, προκειμένου να προωθήσει τα επεκτατικά της σχέδια.
 

Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία , βρίσκονται στο έλεος των δανειστών , της ΤΡΟΙΚΑΣ και υπό την διαρκή απειλή της χρεωκοπίας, άρα διαθέτουν μειωμένα διεθνή ερείσματα, προκειμένου να διαφυλάξουν με αυτόνομο και αυτοδύναμο διπλωματικό, πολιτικό και στρατιωτικό τρόπο , τα εθνικά τους συμφέροντα και συναφώς, τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.
 

Ειδικά μάλιστα, μετά την εκχώρηση τμήματος της Εθνικής Κυριαρχίας, όπως ομολόγησε ξεδιάντροπα ο πρώην Πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου , αλλά και της απομείωσης της στρατιωτικής ισχύος της χώρας, μέσο δραστικών περικοπών των αμυντικών δαπανών κατόπιν απαίτησης της ΤΡΟΙΚΑΣ, η Ελλάδα, είναι σε δυσχερή θέση και η αντιμετώπιση της Τουρκικής απειλής, εξελίσσεται σε εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση. Επίσης , η επιλογή των ελληνοκυπρίων να εκλέξουν για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ν. Αναστασιάδη, απλά «διευκολύνει» τα σχέδια της Τουρκίας, να θέσουν υπό πολιτική και στρατιωτική ομηρεία την Κύπρο.
 

Η ορατή Τουρκική απειλή, θα πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει την πολιτική ηγεσία στο σύνολό της και να συνενώσει τους Έλληνας πολίτες, ώστε να καταστεί αντιμετωπίσιμη.

ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου