Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ - ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Με μία «κόκκινη γραμμή»... θα απομείνει, όπως όλα δείχνουν, ο Φώτης Κουβέλης μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων αναβάλλεται για το 2014... 

Το θέμα, πάντως, δεν συζητήθηκε στην προχθεσινή συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, αφού οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των αρχηγών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμεινε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ότι η διαφωνία του για παράταση του «χαρατσιού» της ΔΕΗ είναι δεδομένη και ότι, αν παραμείνει, θα πρόκειται για νέο μέτρο όπως είπε, ωστόσο η διαφαινόμενη απόφαση Σαμαρά - Στουρνάρα μάλλον δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια. Απλώς, προκειμένου να τηρηθούν τα αναγκαία προσχήματα...


Και οι λεπτές ισορροπίες εντός της τρικομματικής κυβέρνησης, ψάχνουν τρόπους ώστε το χαράτσι της ΔΕΗ να επιβαρύνει λιγότερο τους πολίτες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όσο για την εναπομείνασα «κόκκινη γραμμή» Κουβέλη, δεν είναι άλλη από τις απολύσεις στο Δημόσιο, στις οποίες επιμένει η τρόικα. Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα κινητικότητας Μανιτάκη θα αποδώσει, αρκεί να συνεργαστούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες μαζί του στέλνοντας τα απαραίτητα οργανογράμματα, και δέχεται μόνο απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων.
Την ίδια στιγμή οι εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις της Κύπρου θέτουν εν αμφιβόλω ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, με τη ΔΗΜΑΡ να ζητά συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αγίου Κωνσταντίνου, στον αντίποδα των πολύ πιο έντονων αντιδράσεων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, προτείνει μέτρα όπως η καθιέρωση ενιαίων κανόνων διαφανούς και εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην ευρωζώνη, αλλά και η σταδιακή φορολογική εναρμόνιση.

Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να αναθεωρήσουν την απόφασή τους οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά και να δεσμευτούν ότι η φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες αποτελεί έκτακτο μέτρο που αφορά μόνο την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου