Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΕΦΑΛΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ

Το περιοδικό «Spiegel», λειτουργώντας ως «λαγός» της καγκελαρίας, εξέφρασε την άποψη ότι το ελληνικό κράτος, για ακόμη μία φορά, πρέπει να εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του σε ιδιώτες, ώστε να εισπράξει τη φορολογία των πολιτών... 

Eρμηνεύοντας το αναμάσημα των γερμανικών αιτιάσεων για τη δυσλειτουργία των εφοριών, αυτό που προκύπτει είναι πως αυτό που επιδιώκει ο Γερμανός δυνάστης είναι η ίδρυση ιδιωτικών εφοριών. Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Ο τυραννικός «εταίρος» της χώρας μας σχεδιάζει πυρετωδώς ένα σαφάρι φορολογουμένων που θα ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες ώστε να επιταχυνθεί η περαιτέρω αποσυναρμολόγηση του κράτους που έχει απομείνει.

Φυσικά, οι δανειστές μας δεν συναντούν ιδιαίτερα μεγάλες αντιστάσεις. Οπως επισήμαναμε κατ επανάληψη... 


«Το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί κυβέρνηση και τρόικα προβλέπει την επιστράτευση των ελεγκτικών εταιριών στην είσπραξη των φόρων με διαδικασίες ανάθεσης σε τρίτους (outsourcing). Σε πρώτη φάση οι ελεγκτικές εταιρίες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία θα αναλάβουν να κυνηγούν παράλληλα με τις εφορίες τούς βεβαιωμένους φόρους και τα ληξιπρόθεσμα χρέη».

Οι «ανίκανοι εφοριακοί» είναι απλώς ο μετασχηματισμός μιας... κυλιόμενης μομφής εναντίον των Ελλήνων. Ο ρόλος του «κακού» είναι ο ίδιος. Οι εκάστοτε πρωταγωνιστές αλλάζουν. Στην αρχή, όπως είχε γράψει το περιοδικό «Focus», όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας ήμασταν «απατεώνες». Στη συνέχεια, έφταιγαν οι «μαφιόζοι» κάτοχοι αδειών φορτηγών. Επειτα, οι ταξιτζήδες, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι δικαστές, οι φαρμακοποιοί, οι στρατιωτικοί, οι τεχνίτες, οι εκπαιδευτικοί. Φταίξαμε όλοι που «τα φάγαμε μαζί» - εκτός από την τρόικα και τους ελληνόφωνους συνεργάτες της.

Η απαξίωση στο προϊόν της εργασίας του λαού μας ακολούθησε τη λεκτική υποτίμηση της κοινωνίας μας από τα απύλωτα στόματα και τις ρυπαρές γραφίδες των δανειστών μας. Η συλλογική ευθύνη δεν είναι δυνατόν να συμβαδίσει με το δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτού του είδους οι λογικές παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου